En Sıcak Konular

Kara kış tüm yurdu etkisi altına aldı

28 Ocak 2008 23:51 tsi
Çığ düşmesi sonucu Tunceli-Erzincan Karayolu'nda yaklaşık 25 kişi mahsur kaldı. İç bölgelerde ise yoğun kar yağışı etkili olurken, ulaşımda da aksamalara neden oluyor.

20.00 sıralarında Tunceli-Erzincan Karayolu'nun Beş Tüneller mevkiine çığ düştü ve yol ulaşıma kapandı.

Ardından bir çığın daha düştüğü bölgede yaklaşık 25 kişinin araçlarında mahsur kaldığı bildirildi. Mahsur kalan şahıslar arasında bir hamile bayanın da olduğu öğrenildi.

Doğuda etkisini şiddetli şekilde hissettiren kar yağışı sonrası birçok köyle ulaşım sağlanamıyor.

Karaman'da yoğun kar yağışı etkili olurken, ulaşımda da aksamalar yaşanıyor.
Şehir merkezinde ve İç Anadolu'yu güneye bağlayan Karaman-Mersin Karayolu'nun Sertavul Geçidi'nde akşam saatlerinde yağmurun ardından başlayan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Zeminde kar birikmesi nedeniyle karayolları ekipleri, yolun kapanmaması için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri de Karaman'dan Mersin istikametine gidecek olan araçların zincirsiz seyretmesine izin vermiyor.

Öte yandan, şehir merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu. Belediye ekipleri de şehir merkezindeki ana caddelerde kar temizleme çalışmalarına başladı. Kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte kardan adam yapıp kartopu oynadı. Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri Karaman'da kar yağışının yarın da devam edeceğini bildirdi.

Konya'da kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Şehirler arası yollarda rampaları çıkamayan araçlar kimi zaman polisler tarafından, kimi zaman da yolcular tarafından itiliyor.

Akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, Konya'da etkili oldu. Konya'da şehir merkezinde araçlar yavaş seyderken, şehirler arası yollarda da ulaşım güçlükle sağlanıyor. Konya'yı Aksaray, Karaman, Adana, Ankara ve Afyonkarahisar'a bağlayan yollarda zincirsiz araçların seyrine izin verilmiyor. Belirli bölgelerde buzlanan yollarda kazaların meydana gelmemesi için trafik ekipleri de önlem alıyor.

Konya-Afyonkarahisar yolunun Gelemiş rampasında, buzlanan yolda rampayı çıkamayan araçlara polisler yardım etti. Otobüs ve minibüsler de rampada kalınca, devreye yolcular girdi. Araçlardan inen yolcular, bindikleri aracı iterek kurtardı.

Sinop'ta, kar yağışı nedeniyle 11 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Sinop İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle Durağan'da 5, Gerze'de 6 olmak üzere 103 kilometreyi kapsayan toplam 11 köyle ulaşım sağlanamıyor. Sinop İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne ait ekipler, yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Bitlis'te etkili olan kar yağışı sonucu il genelinde 106 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Halen etkisini sürdürerek devam eden kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu. Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar kalınlığı şehir merkezinde 15, yüksek kesimlerde ise 35 santimetre olarak ölçüldü. İl Özel İdaresi Yol Hizmetleri Şube Müdürü Çetin Taşdemir, kar yağışı ile birlikte 106 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti. Taşdemir, kapalı köy yollarını açmak için yağışın durmasını beklediklerini ve acil durumlara müdahale etmek üzere hazır ekiplerinin bulunduğunu söyledi.

haber7



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,344 µs