En Sıcak Konular

Hesabında trilyonlar mı var?

29 Ocak 2008 08:34 tsi
Hesabında trilyonlar mı var? Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Orhan Pamuk'a yapılacağı iddia edilen suikastla ilgili bir dizi görüşme yaptığı öne sürülen Yüce'nin, suikast için bulduğu ileri sürülen tetikçi Selim Akkurt'un ile yaptı

ORHAN PAMUK'U ÖLDÜRECEĞİ İDDİA EDİLEN SELİM AKKURT'UN İDDİASI:
O.S.'nin hesabında trilyonlar var

Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'a yapılacağı iddia edilen suikastla ilgili bir dizi görüşme yaptığı öne sürülen eski Uzman Çavuş Muhammed Yüce'nin, polis ifadesinde "Şaka yaptım" dediği iddia edildi.

Yüce'nin suikast için bulduğu ileri sürülen tetikçi Selim Akkurt'un ise bir konuşmasında, "Ağca gibi olmayalım bize 'vatan haini' derler. O.S. gibi olalım hem hesabında trilyonlar var, hem de çevresindekiler kahraman oldular" dediği öne sürüldü.

Soruşturma kapsamında Savcı Zekeriya Öz tarafından yapılan sorgulamalarda zanlılara Orhan Pamuk suikastı ile ilgili telefon trafiğine ilişkin sorular yöneltildi. Kuvayi Milliye Derneği Genel Başkanı, emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ'ın emri ile Orhan Pamuk'u öldürmesi için tetikçi bulduğu öne sürülen Uzman Çavuş Yüce'nin, tetikçi olduğu iddia edilen Selim Akkurt ile yaptığı telefon görüşmelerinde, Karadağ ile görüştüğünü söyleyerek, İstanbul'da bir işadamının finansal yönden kendilerine destek sağlayacağını, Kadıköy'de bir hâkim ve savcının da kendilerinin arkasında olduğunu söylediği öne sürüldü.

Selim Akkurt'un ise telefon görüşmesinde kaygılı bir sesle, sonlarının Ağca gibi olmasından çekindiği, Hrant Dink'in katil zanlısı O.S.'yi örnek gösterdiği, "Ağca gibi olmayalım. Sonra bize 'vatan haini' derler. O.S.'nin hesabında trilyonlar var. Çevresindekiler de kahraman oldu" dediği iddia edildi.

Muhammed Yüce'nin ise, "Orhan Pamuk'u sen, ben, Fuji halledeceğiz. 2 trilyon da hesabımızda olacak. Var mısın oğlum?" dediği, Selim Akkurt'un da bunu onayladığı öne sürüldü.


"Konferans çıkışı halledeceğiz"
Bu konuşmanın ardından Muhammed Yüce'nin teyzesinin oğlu Ç.Ç.'ye gönderdiği SMS mesajında da "Orhan'ı konferans çıkışı halledeceğiz. 5 trilyon hesabımıza yatacak, benzin istasyonu ve villa verecekler. Sedat Peker de bize cezaevinde bakacak" diye yazdığı iddia edildi. Fikri Karadağ'ın da Muhammet Yüce ile yaptığı telefon konuşmalarında suikast için bayram sonrasının planlandığını belirttiği ve Selim Akkurt'u buna göre yönlendirmesini istediği öne sürüldü.

milliyet



Bu haber 307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,635 µs