En Sıcak Konular

Camide ölüm tartışma yarattı

29 Ocak 2008 09:56 tsi
Camide ölüm tartışma yarattı Erzurum’da 70 yaşındaki emekli Hilmi Gürsoy, camide cemaatle namaz kılarken kalp krizi geçirdi. Farz namazın üçüncü rekâtını kılan imam ve cemaat namaza ara vermeyince Gürsoy yaşamını yitirdi. Müftü: Namaz bozulmalı, müdahale edilmeliydi.

Erzurum'da bir kişi namaz kılarken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ancak cami imamının ve cemaatin, namazı bozup hastaya müdahale etmemesi tartışma yarattı.

70 yaşındaki emekli Hilmi Gürsoy, Erzurum'daki Şafiler Camii'nde cemaatle birlikte öğle namazını kılarken kalp krizine yakalandı.
 
Gürsoy, farz namazının 3'üncü rekâtında kalp krizi geçirerek yere düştü. Ancak imam namazı bölmedi ve cemaat de Hilmi Gürsoy'a müdahale etmedi.
 
4 rekâtlık namaz bittikten sonra 112 acil servisi arandı. Gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen Hilmi Gürsoy hayatını kaybetti.
 
Konuyla ilgili soruları yanıtlayan cami imamı, "3'üncü rekâttayken bir ses duyduk. Cemaatten birinin arkadan düştüğünü fark ettik. Namazın son rekâtını kılıncaya kadar bekledik. Namaz bittikten sonra cemaat müdahale ettiyse de bir sonuç elde edemedik" açıklamasında bulundu.

Cami imamının namazı bölmemesi ve cemaatin hastaya müdahale etmemesi tartışma yarattı.
 
Erzurum Müftülüğü'nde görevli Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi, kalp krizi geçiren vatandaşa namaz bittikten sonra müdahale edilmesiyle ilgili olarak, imam ve cemaatin 'hata' yaptığını açıkladı.
 
Sel, deprem, yangın gibi olaylarla zarar verecek bir hayvanın gelmesi ve ani rahatsızlanmalar sırasında ibadetin şekli ne olursa olsun bozulması gerektiğine dikkati çeken Vaiz Ramazan Çiftçi "Namaz, büyük ibadetlerden biridir. Namaz, Allah'la konuşmaktır, Allah'ı hatırlamaktır. Ancak, böyle ani bir hadisede, yangın, deprem, selde ibadetin şekli ne olursa olsun onu bozup, o insanı kurtarmak gerekir" dedi.

Çiftçi, böyle bir hatanın bir daha yapılmaması için uyarıda bulundu.

CNN Türk



Bu haber 297 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,067 µs