En Sıcak Konular

Yurdum insanı kara teslim!

29 Ocak 2008 10:06 tsi
Tunceli-Erzincan karayoluna düşen çığ düşmesi bir yolcu otobüsü ile birçok aracın mahsur kalmasına neden oldu. Manisa'da bir otobüs şoförü donmaktan son anda kurtarıldı. THY seferleri iptal

Tunceli'nin Pülümür bağlantılı Erzincan karayolunun üç ayrı bölgesine çığ düşmesi sonucu bir yolcu otobüsü ile birçok araç mahsur kaldı.

Olay dün akşam saat 19.30 sıralarında Tunceli-Erzincan Karayolu'nun 50'nci kilometresinde, 5'inci çığ tüneli yakınlarındaki 3 ayrı noktada meydana geldi.
 
Erzincan'dan Tunceli istikametine gitmekte olan içinde yaklaşık 25 yolcunun bulunduğu otobüs ile 2 otomobil çığ düşmesi sonucu yolda mahsur kaldı.
 
Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu çığ bölgesinde çalışmaların sürdürüldüğünü açıklayan Pülümür Kaymakamı Alper Balcı, "Çığ düşmesi sonucu seyir halindeki yolcu otobüsü ve 2 otomobil yolda mahsur kaldı. Yolcu otobüsünde yaklaşık 25 yolcu bulunuyor. Karayollarına ait ekipler yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede etkili kar yağışı ve yoğun tipi sebebiyle görüş mesafesi çok düşük. Mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için çalışmalar devam ediyor" şeklinde konuştu.
 
Erzincan'dan Tunceli yönüne giden yolcu otobüsünde bulunanlar 6 saat mahsur kaldıklarını söylerken, ekipler çığ bölgesine ulaşmak için seferber oldu.
 
Donmaktan son anda kurtuldu

 
Manisa'nın Spil Dağı yakınlarında ise otobüsünün ön tekerleğine takılı bulunan zincir kırılınca yolda 10 saat mahsur kalan şoför, jandarma ve AKUT ekibi tarafından kurtarıldı.
 
İzmir'den 9-10 yaşlarındaki 46 kişilik izci grubunu Manisa'nın Spil Dağı'na götürmek üzere yola çıkan İhsan Aslan'ın (50) kullandığı otobüsün ön tekerleğine takılı bulunan zincir, dağın eteklerindeki Beşpınar Köyü yakınında kırıldı.
 
Kar yağışı nedeniyle yolun kayganlaşması sonucu Aslan, otobüsle yola devam edemedi. Aslan'ın haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, otobüste bulunan 46 çocuğu araçlarına alarak Spil Dağı'na götürdü.
 
Aslan ise zinciri tamir edip tekerleğe bağlayarak, yoluna devam etmek için otobüsün yanında kaldı. Saatler süren çabasına karşın zinciri tamir ederek tekerleğe takamayan Aslan, yolda mahsur kaldı.
 
Aslan, cep telefonuyla yeniden jandarmayı arayarak yardım istedi. Jandarma, AKUT ekibini de yanına alarak otobüs şoförü Aslan'ı kurtarmak için yola çıktı.
 
Beşpınar köyü yakınlarında yaklaşık 10 saat mahsur kalan Aslan kurtarıldı. Soğuktan etkilendiği görülen Aslan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Aslan'ın sağlık durumu iyi.
 
Kayseri-Ankara yolu da ulaşıma kapandı
 
Kayseri-Ankara karayolu da, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri-Ankara ve Kırşehir-Ankara karayolunda ulaşım sağlanamıyor.
 
Yetkililer, yolun ulaşıma açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü, ancak açılan bölümlerin tipi nedeniyle yeniden kapandığını bildirdi.
 
Kayseri ve Kırşehir otogarlarında bekleyen yolcu otobüslerinin Ankara yönüne çıkış yapmalarına izin verilmiyor.
 
THY'nin seferleri iptal edildi
 
Bu arada Türk Hava Yolları'nın (THY), Kayseri-İstanbul seferleri elverişsiz hava şartları nedeniyle karşılıklı iptal edildi.
 
Erkilet Havaalanı'nda, kar yağışı ve pistlerdeki buzlanma nedeniyle, 20.25 Kayseri-İstanbul ile 22.15 İstanbul-Kayseri seferleri durduruldu.
 
THY'nin İstanbul'dan kalkan 18.20 uçağı Erkilet Havaalanı'na iniş yapamayarak, bir müddet havada kaldı. Uçak, daha sonra Ankara Esenboğa Havaalanı'na iniş yapmak zorunda kaldı.

CNN Türk



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,530 µs