En Sıcak Konular

Hükümet bastırıyor: Ucu nereye varırsa varsın

29 Ocak 2008 10:06 tsi
Hükümet bastırıyor: Ucu nereye varırsa varsın Ümraniye'deki bir evde el bombaları bulunmasıyla başlayan ve giderek büyüyen Ergenekon operasyonuyla ilgili konuşan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, operasyonun ucu nereye giderse gitsin, sonuna kadar devam edileceğini söyledi...

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Mehmet Ali Şahin, başörtüsünün Bakanlar Kurulu'nun gündeminde olmadığını ve bu konuyla ilgili kurula herhangi bir bilgi verilmediği söyledi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından basın toplantısında konuşan Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Şahin, gazetecilerin, "Türban yasası Bakanlar Kurulu'nda ele alındı mı?" şeklindeki sorusu üzerine, "Konu Bakanlar Kurulu'nun gündeminde yoktu ve bilgi de verilmedi. Bu konuda Anayasa değişikliği çalışması yapılıyor. Değişiklikleri partilerin yetkili organları yapar. Partimizin yetkilileri görüşmelere devam ediyor. En son gelinen noktayı partinin yetkili isimleri açıklar. " diye cevap verdi.

"Başbakan'ın kapsamlı bir çalışması oldu mu?" sorusu üzerine de Şahin, "Kurulda bu konuyla ilgi hiçbir şey görüşülmedi. Toplantı bitiminde Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan ile görüşmeye çıktı." ifadesini kullandı.

Bakan Şahin, 301. madde ile ilgili olarak da, konunun parti gurubunun yetkisi dahilinde olduğunu gerekli çalışmanın yapılıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verileceğini belirtti.

Kamuoyunun gündemindeki Ergenekon Operasyonu hakkında ise Şahin, "Yargıya intikal etmiş konu hakkında konuşmak doğru olmaz. Türkiye Cumhuriyet Hükümeti her türlü kanunsuzlukla mücadelede kararlıdır. Organize suç örgütlerinin ucu nereye kadar giderse gitsin sonuna kadar gidilecektir. Bağımsız yargı organları kanuna aykırı alanlarla ilgili üzerine düşeni yapacaktır ve yapıyor. Son yaşanan olaylar iyi bir ders olmuştur." dedi.

Şahin, ayrıca, toplantıda Radyo Televizyon Yasası, AB katılım süreci ve Belediyeler Kanunu üzerinde yapılacak değişiklikler konusunun ele alındığını da sözlerine ekledi.

sondakika



Bu haber 214 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    17,221 µs