En Sıcak Konular

Ergenekon'un kolu Kocaeli'ye mi uzandı?

29 Ocak 2008 10:33 tsi
Kocaeli'nde aralarında birçok belediye başkanı, işadamı ve muhtarın da olduğu 47 kişi gözaltına alındı. Operasyonun 'organize bir suç örgütü' ile ilgili olduğu iddiası, 'Ergenekon'un kolu Kocaeli'ne mi uzandı' şüphesini beraberinde getirdi.

Kocaeli'nde aralarında birçok belediye başkanı ve siyasetçinin de olduğu 47 kişi gözaltına alındı. Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyon kapsamında ifadeleri alınanların bazıları serbest bırakıldı.

İstanbul ve Kocaeli jandarması tarafından yapılan operasyon, büyük yankı uyandırdı. Ergenekon operasyonunun ardından Veli Küçük'ün tutuklanması sonrasında yapılan bu operasyon akıllara bir bağlantı olabilir mi sorusunu getirdi.

Operasyon'da Suadiyeli iş adamı ve DP Kocaeli yönetim kurulu üyesi Fikret Gündüz, kardeşi Kartepe Köyü Muhtarı Vehbi Gündüz, İsmail Gündüz, Eski Muhasebe Müdürü Özcan Uyal, Suadiye Merkez mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Federasyonu Kocaeli Şube Başkanı İsmail Şişman, Yuvacık Orman İşletme Şefi Tuncay Kutay, DP Derince İlçe Başkanı Mümin Büyükkaya, Akmeşe'de 6 kişi, Derince, Derbent ve Suadiye'den toplam 47 kişi gözaltına alındı.

İfadelerine başvurulan belediye başkanları arasında Suadiye Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Derbent Belediye Başkanı Zafer Arat, Hisaryen Belediye Başkanı Sebahattin Şimşek, Sarımeşe Belediye Başkanı Ergün Berdan, Maşukiye Mustafa Er ve Köseköy Belediye Başkanı Habip Sarman ifadelerine başvuruldu. İfadeleri alınan belediye başkanlarından Yaşar Sönmez ve Zafer Arat serbest bırakıldı.

Uzunçiftlik Belediye Başkanı Yaşar Sönmez, "Bir organize suç çetesine ilişkin operasyonmuş, benim de Fikret Gündüz ile hukukum olduğu için ifademe ihtiyaç duyulmuş. 2006 yılında öldürülen Mehmet Kaplan ile ilgili de soru soruldu." şeklinde bir açıklama yaptı.

İddialara göre gözaltına alınanlar arasında üç gazetecinin olduğu ileri sürülüyor. Karakola bazı bilgisayar kasaları ve dosyaların da getirildiği belirtildi.

4 gün ek süre alındığı söyleyen operasyonla da sorgulamalar devam ediyor. Jandarmanın büyük bir gizlilikle yürüttüğü bu operasyonda gözaltı ya da ifadesine başvurulacak kişilerin artması bekleniyor.

gazeteport.com



Bu haber 1,657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,007 µs