En Sıcak Konular

MHP Lideri Bahçeli meydan okudu

29 Ocak 2008 10:59 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Partisinin grup toplantısında konuşuyor. Başörtüsü konusunda AK Parti'yle varılan mutabakat konusuna değinen Bahçeli, kılık kıyafetinden dolayı insanların eğitim hakkından mahrum bırakılamayacağını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Partisi'nin Grup Toplantısında konuyor. Başörtüsü konusunda yapılacak düzenleme hakkında bilgi veren Bahçeli, Anayasa'nın 10. ve 42. Maddesinde yapılacak değişikliklerle üniversitelerde başörtüsünün serbest olacağını, yapılacak düzenlemenin ilk ve ortaöğretimi kapsamayacağını, kamu hizmeti verenlerinde bu kapsam dışında tutulduğunu söyledi. Eğitim öğretimde kılık kıyafetinden dolayı sınırlamanın olamayacağını ifade eden Bahçeli, başın nasıl örtüleceği konusunda da düzenleme olacağını kaydetti. Yüzün açık olacağını ve başörtüsünün çene altından bağlanacağını ifade eden Bahçeli, yapılan eleştirilere de değindi.

Yapılan eleştirilere ve kaygıları hatırlanan Bahçeli, varılan mutabakatta bu endişelere gerek kalmayacak bir düzenleme olacağını ifade etti.

MECLİS'İN ANAYASA'YI DEĞİŞTİRME YETKİSİ MUTLAKTIR
Meclis'in Anayasa'yı değiştirmeye yetkisi olmadığı yönündeki eleştirilere sert cevap veren Bahçeli, "Meclis'in Anayasa'yı değiştirme yetkisi mutlaktır. Parlementonun, emekli hukukçuların fetvalarına ihtiyacı yoktur. AİHM kararları da Meclis'in üstünde değildir. MHP'nin CHP Lideri Deniz Baykal'dan alacağı hiç bir nasihat yoktur." dedi.

TÜSİAD'A SERT TEPKİ
Geçtiğimiz günlerde yaptığı olağan genel kurulunda ekonomik sorunların daha öncelikli olduğunu ifade ederek, başörtüsünün önemli olmadığını dile getiren TÜSİAD'da da sert tepki gösteren Bahçeli, bunun çifte standar olduğunu söyledi.

 8 sütun



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,471 µs