En Sıcak Konular

Bush: Hamas, Filistinlilere sefalet getirdi

29 Ocak 2008 11:04 tsi
Bush, radikal Hamas örgütünün Filistinlilere sefalet getirdiğini söyledi.

ABD Başkanı George Bush, Gazze Şeridi'nin kontrolünü eline geçiren radikal Hamas örgütünün Filistinlilere sefalet getirdiğini söyledi.

Bush, "Birliğin Durumu" konuşmasında, Filistinlilere seslenerek, "Hamas'ın size ne getirdiğine bir bakın. Daha iyi bir eğitim sistemi, daha iyi bir sağlık sistemi değil, sefaleti getirdiler" dedi.

İsrailliler ile Filistinliler arasında öngörüldüğü gibi bu yıl sonuna kadar barış anlaşması imzalanması için elinden geleni yapacağını belirten Bush, Ramallah ve Kudüs ziyaretleri sırasında iki tarafın liderleriyle yaptığı görüşmelerde, ABD'nin bir Filistin devletinin kurulmasını da öngören barış anlaşmasının imzalanması için elinden geleni yapacağını belirttiğini kaydetti ve "Barış içinde yan yana yaşayan demokratik İsrail ile demokratik Filistin'in vakti gelmiştir" ifadesini kullandı.

Konuşmasında, Irak konusuna da değinen Bush, bu ülkeden erken asker çekmenin olumsuz sonuçlar doğuracağına işaret etti ve "bu noktaya gelinmesinden sonra, bu kadar iş yapılmasından sonra görevi tamamlamamak olmayacağını" söyledi.

ABD Başkanı, 2008'in bir geçiş yılı olduğunu ve Irak'ta şiddetli çatışmalar beklendiğini söyledi. Bununla birlikte bu ülkedeki güvenlik durumunun dikkate değer ölçüde iyileştiğini belirten Bush, "Irak'taki düşmanlarımıza ağır darbeler vurduk. Daha yenilmediler ve şiddetli çatışmalar beklemeliyiz" dedi ve bu yılki hedefin, geçen yıl kaydedilen ilerlemelerin pekiştirilmesi olduğunu kaydetti.

Bu arada, Bush, ABD'nin sera etkisi yapan gazların atmosfere salımına bağlı iklim değişikliğiyle mücadele edeceğini söyledi, ama bunun için Çin ve Hindistan'ın da aynı mücadeleyi yapması şartını koydu.

aktifhaber



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,876 µs