En Sıcak Konular

Bahçeli'den Baykal'a sert cevap / Video haber

29 Ocak 2008 11:26 tsi
MHP Lideri Bahçeli, türban konusunda, "Devlete bir üniforma giydirmek, devleti bir inancın simgesi haline dönüştürmek olur" diyen CHP lideri Baykal'a sert çıktı. İşte o sözler:

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, türban konusundaki sözlerine tepki göstererek "Cumhurieyetin temel ilkelerine bağlılık konusunda Sayın Baykal'dan alacağımız hiçbir ders ve nasihat yoktur" dedi.


"Böyle önemli bir konuda kılişe suçlamalarda bulunmak sonuç getirmeyecektir" diyen Bahçeli şöyle dedi:

"Bu konulardaki konuşmaları laiklik ekseninde açıklamak doğru değildir. Demokrasi dışı yöntemlerle fetva vererek laiklik polemiği başlatmak isteyenler çıkmıştır.

Anayasayı değiştirme yetkisi sadece Meclis'e aittir. Meclis'in akıl hocalarına ihtiyacı yok. AİHM'in içtihatı da TBMM'nin üstünde değildir. Bunlar beyhude çabalardır."

"Cumhurieyetin temel ilkelerine bağlılık konusunda Baykal'dan alacağımız hiçbir ders ve nasihat yoktur.  ("Devlete bir üniforma giydirmek, devleti bir inancın simgesi haline dönüştürmek, o inancın dışındaki insanları dışlamak anlamına gelir)diyen Baykal'ın çabası çok kütüdür. Edebali'den bahsedip milliyetçi olunamayacağı gibi, seçim otobüslerine başörtülü resmi asarak laiklik savunulucuğu yapılamayacağı da bir gerçektir."

Türkiye'nin bölünme modellerine sahip çıkacaksınız, konu başörtüsü olunca bunu sudan bahanelerle geçiştireceksiniz. PKK'nın siyasi açılımı olan ana dilde eğitimi özgürlükçü anlayış kabul edip, başörtüsü konusunu görmezden geleceksiniz.

Başörtüsü konusununun toplumumuzun istediği şekilde çözümü bir temel hak ve özgürlükler sorunudur. Bunun üzerinden siyasi istismar yapılması nedeniyle bugünkü çıkmaza gelinmiştir. Bunun siyasi simge haline getirilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Yüksek öğrenim hakkından mahrum kalan gençlerimizin sorunu çözülürken yeni istismar arayışlarına girilmemesi herkes için bir sorumluluk geriğidir.

 

Haber7




Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,149 µs