Ergenekon'un sol kanadında kim var? | " /> Ergenekon'un sol kanadında kim var? | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un sol kanadında kim var?

29 Ocak 2008 11:47 tsi
Ergenekon'un sol kanadında kim var? Ergenekon'un kaos yaratma hedefine ulaşmak için hem sağ hem de soldaki ulusalcıları tek çatı altında topladığı artık biliniyor. Ergenekon'un sağ kanadını Veli Küçük yönetiyordu. Polis şimdi de sol kanadı yönettiği öne sürülen diğer emekli general ve ada

Ergenekon'un kaos yaratma hedefine ulaşmak için hem sağ hem de soldaki ulusalcıları tek çatı altında topladığı belirlendi. Sağ kanadın liderliğini Veli Küçük'ün, sol kanadın liderliğini ise emekli bir orgeneralin yaptığı öne sürüldü. Polis sol kanadın peşine düştü.

Terör örgütü Ergenekon soruşturması genişledikçe, örgüte ilişkin ilginç detaylar da ortaya çıkıyor. Ergenekon'un ulusalcı sağcılar ve ulusalcı solcuları Kızıl Elma İttifakı etrafında topladığı belirlendi. Ergenekon'un ülkücü ve ulusalcı sağcıları çeşitli eylemlerde kullanırken, ulusalcı solcuların daha çok akademisyenler ve MİT ile bağlantılı kişilerden oluştuğu anlaşıldı. Emekli general Veli Küçük'ün sağ kanadının liderliğini yaptığı, sol kanadın liderininse emekli bir orgeneral olduğu iddia edildi. Veli Küçük liderliğindeki sağ kanat başta Karadeniz olmak üzere İstanbul'da uzun yıllar süren psikolojik hareket düzenlediği ortaya çıktı. Toplumun hassas değerlerini çok iyi bilen bu grubun bir halkın milliyetçi duygularını tahrik ederken, diğer yandan da devlete karşı bir kamuoyu oluşturmaya çalıştığı ifade edildi.

BÜROKRAT SUİKASTI

ERGENEKON'UN 2009 yılında darbe olmasını sağlamak için izlediği planın 3'üncü ve 4'üncü aşamasında,'Devleti tarikatlar ve Kürtler kuşattı' propogandası sonrasında, kilit yerlerde çalışan ve kendilerine ayak bağı olarak gördükleri üst düzey bürokrat ve siyasilere yönelik eylem yapmayı planladıkları belirlendi. Ayrıca halkın sevdiği kişilere de suikast düzenleyerek güvensizlik ve kaos ortamı oluşmasını hedeflediği de anlaşıldı. Hedeflerine ulaşmak için kanlı cinayet senaryoları devreye sokan Ergenekon örgütü, kendilerine ayak direyen ya da önlerine çıkan bin 500 kişiyi hain ilan ettiği ve bu hain listesini ölüm listesine çevirdiği iddia edildi.

KUNDAKÇILIK DA VAR

Ülkeyi kaosa sokmak için her türlü olayı değerlendiren Ergenekon örgütünün tıpkı PKK yandaşları gibi otomobil kundakladığı iddia edildi. Gaziantep'deki kundaklama eylemlerinin Ergenekon'un eylemi olduğu sanılıyor.

Ergenekon yapılanmasının finans kaynağının, 3 farklı yöntemle kaynak aktarıldığı belirtildi. Muzaffer Tekin'in Almanya'da halen uyuşturucu trafiğiyle uğraşan bir kişi ile yaptığı telefon görüşmesinin, terör örgütünün uyuşturucu trafiğinden gelir elde ettiği tezlerini güçlendirdiği kaydedildi.

İddiaya göre Alman istihbarat birimi BND, bazı vakıflar aracılığıyla paravan sivil toplum örgütleri aracılığıyla Ergenekon'a bağış adı altında para sevkiyatı yapıyor. Özel güvenlik şirketi kuran örgüt elemanları, kendi yandaşları olan bazı siyasi ve bürokratların yardımıyla önemli kurumların güvenlik ihalelerini alıyorlar. Böylece belirli bir oranda gelir elde ediyorlar.

Polis sol kanadı izliyor

Ergenekon'un Sağ ve sol kanatlarının ortak eylem yapmaları için, Kızıl Elma adı altında toplandığı belirlendi. Ergenekon'un sol kanadının özellikle üniversiteler de akademisyenlerden ve MİT bağlantılı kişilerden oluştuğu belirlendi. Sol kanat silahlı bir eyleme geçmediği için polis bu kanadı izlemeyi sürdürüyor.

Ortak eylem tutmadı

Ergenekon yapılanmasının sağ kanadını Veli Küçük yürütürken sol kanadını ise emekli bir orgeneralin yürüttüğü ileri sürüldü. Tepeden gelen, 'Birlikte hareket edin' talimatı üzerine, ilk defa Fikri Karadağ liderliğinde, Dubai Towers'a karşı ortak eylem kararı alındı. Bu eyleme katılan sol görüşlü Çeliktepe Güzelleştirme Derneği ve Ülkücü bir grup slogan kargaşası yaşadı. Aynı eylem için gelen iki grup üyeleri kendi aralarında tartışmaya başladı. Karadağ'ın tüm müdahalesine rağmen tartışma büyüyünce ülkücü grup slogan atıp gösteriden ayrıldı.

Haber 7



Bu haber 898 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,123 µs