En Sıcak Konular

Sarkozy'nin partisinden Türkiye karşıtı kampanya

29 Ocak 2008 12:21 tsi
Sarkozy'nin partisinden Türkiye karşıtı kampanya Fransa’da iktidardaki Halk Hareketi Birliği’nden (UMP) 11 milletvekilinin Le Monde gazetesinde “Türkiye AB’de mi? Kesinlikle hayır” başlığıyla yayınladıkları ortak bildiride “Ermeni soykırımını tanımayan bir devleti ent

Bildiride Türkiye’nin üyeliğinin “bütçe şoku yaratacağı” sadece, tarımda 11.3 milyar euroya mal olacağı savlarına da yer verildi.
Aralarında eski Dışişleri Bakanı Herve de Charette ile AP üyesi eski Türkiye Raportörü Alain Lamassoure’nin de bulunduğu 11 milletvekilinin, Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Monde’de yayınladıkları ortak bildiride Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin “Türkiye Avrupalı bir ülke değil, AB’de yeri yok” sözlerine dikkat çektikten sonra Türkiye’ye karşı sıraladıkları “argümanlar” özetle şöyle:
“-Avrupa’nın siyasi olarak var olması için sınırlarına ihtiyacı var ve bu sınırlar var. Türkiye, Asyalı bir ülke. Türkiye’nin Avrupa’ya girmesini sağlamak sınırlarımızın Kürdistan dağlarına kadar uzaması demek.
-Türkiye’nin üyeliği, yeni Avrupa’yı tehlikeye atacak bütçe şoku yaratır. Maliyeti birliğin yıllık bütçesinin dörtte birine eşit olur. Sadece tarımda yılda 11.3 milyar euroya mal olur.
-1.5 milyondan fazla ermeninin hayatına mal olan Ermeni soykırımını tanımayan, Kürt ve Kıbrıs sorunlarında ilerleme sağlamayan bir devleti entegre etmek imkansız.
-AB’nin tarihinde ilk defa aday bir ülke, üye bir devleti (Rum Kesimi) tanımayı reddediyor.
-İfade özgürlüğü, basın ve örgütlenme özgürlüklerini her zaman tanınmıyor. Ceza Kanunun 301. maddesi, başta Nobel ödüllü Orhan Pamuk olmak üzere gazeteci ve yazarları yargılamak için kullanılıyor.”
Sarkozy’nin istediği gibi Türkiye ile sürdürülen üyelik müzakerelerinin “imtiyazlı ortaklık” ile sonuçlanması gerektiği savunulan bildiride Fransa’nın Akdeniz Birliği konusunda öncülük yapması gerektiği vurgulanırken de “Avrupa mimari ve olası genişlemeler konularında karar almak, ABD’ye düşmez” ifadesi de kullanıldı.
Le Monde'de yayınlanan bildiriye imza atan 11 milletvekili şunlar: Alain Lamassoure, Thierry Mariani, Bernard Carayon, Jean-Pierre Decool, Lionnel Luca, Christian Menard, Jean-Frederic Poisson, Philippe Vitel, Richard Mallie, Herve de Charette, Georges Fenech.

 8 sütun



Bu haber 233 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,156 µs