En Sıcak Konular

Erbaş ve Er'e asgari ücret

29 Ocak 2008 17:40 tsi
Yedek erbaş ve erlere, tatbikat veya eğitim süresinin asgari ücret ödenmesini meciste.

Yedek erbaş ve erlere, tatbikat veya eğitim süresinin her günü için net asgari ücret ödenmesini öngören kanun tasarısı yarın Meclis Milli Savunma Komisyonu'nda ele alınacak. Tasarı, çavuşlara aylık asgari ücretin net tutarının yüzde 100'ünün, onbaşılara yüzde 90'ının, erlere de yüzde 76'inin, otuzda biri tutarında ödeme yapılmasını öngörüyor.

Yedek erbaş ve erlere, tatbikat veya eğitim süresinin her günü için net asgari ücret ödenmesini öngören kanun tasarısı yarın Meclis Milli Savunma Komisyonu'nda ele alınacak. Tasarı, çavuşlara aylık asgari ücretin net tutarının yüzde 100'ünün, onbaşılara yüzde 90'ının, erlere de yüzde 76'inin, otuzda biri tutarında ödeme yapılmasını öngörüyor.

Er ve Erbaş Harçlıkları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Meclis gündemine geliyor. AKP İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı başkanlığında yarın toplanacak Meclis Milli Savunma Komisyonu'nun gündemini yedek erbaş ve erlere verilecek aylıklarla ilgili tasarı oluşturacak. Tasarının gerekçesinde, yedek erbaş ve erlerden işçi statüsünde çalışanların tatbikat ve eğitime katılmak üzere işten çıkarılabildikleri, serbest meslek sahibi olanların da işlerini bırakabildiklerine dikkat çekilerek, “muvazzaflık hizmetini yapmakta olan erbaş ve erlerin silah altına alınma zamanları nedeniyle sivil hayatlarında maddi ve manevi herhangi bir mağduriyete uğramamaları için yasalarımızda gerekli düzenlemeler bulunmaktadır. Ancak yedek personel tatbikat ve eğitim maksadıyla beklemedikleri bir zamanda silah altına alınmakta ve çoğu zaman iş ve aile hayatları ile ilgili olarak ihtiyaç duydukları tedbirleri yeterince alamamaktadır. “denildi. Tasarıda, yedek erbaş ve erlere rütbesi karşılığı ödenecek toplam harçlık bedellerinin çok az ve yetersiz olduğuna da dikkat çekildi.

Milli Savunma Komisyonu'nda ele alınacak tasarı, seferberlik tatbikatlarına veya eğitimlerine katılan yedek erbaş ve erlere, tatbikat veya eğitim süresinin her günü için İş Kanunu'na göre 16 yaşını doldurmuş işçilere uygulanmakta olan aylık asgari ücretin net tutarının, çavuşlara yüzde 100'ünün, onbaşılara yüzde 90'ının erlere de yüzde 75'inin otuzda biri tutarında ödeme yapılmasını öngörüyor. Tasarıya göre, seferberlik tatbikatı veya eğitimi süresince, çalıştıkları işyerlerinden ücret, maaş ya da aylık alan erbaş veya erlere ise harçlık ödenmeyecek.

aktifhaber

 



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,037 µs