En Sıcak Konular

Deniz Baykal'dan çok tuhaf uyarı!

29 Ocak 2008 17:45 tsi
AKP ve MHP'nin yasağı kaldırılmasını sert bir dille eleştiren Deniz Baykal, AKP ve MHP'ye tuhaf bir uyarıda bulundu. Önemli siyasi gelişmeler olur diyen Baykal neyi ima etti?

Baykal'dan yasağı kaldıracaklara tuhaf uyarı. Yasak kalkarsa önemli siyasi gelişmeler olur diyen Baykal, üst kapalı olarak neyi ima etti?

AK Parti Hükümetini laikliği değiştirmeye çalışmakla suçlayan Baykal, Menderes, Demirel ve Özal’ın böyle bir talebi olmadığını söyledi.

“Bundan önceki iktidarlar laikliğin değişmesini talep etmedi. 1950'den beri gelen geçen hiç bir iktidarın, açıktan resmen 'laikliğin prensip olarak değiştirilmesi' konusunda böyle bir talebi olmadı.  Ne Menderes'in, ne Demirel'in, ne de Özal'ın böyle bir girişimi oldu. İlk defa açıktan böyle bir talep var. Bu iktidar belediye başkanıyken de aynı taleplerde bulunmuştu." diye konuşan Baykal türban için yapılan düzenleme önemli siyasi gelişmelere yol açacak diyerek, gelecekle ilgili üstü kapalı olarak imada bulundu.

“Türkiye dindarlaşmıyor, türban yaygınlaşıyor” diyen Baykal türbanın Türkiye’ye dışarıdan teşvik edilen bir olay olduğunu ifade etti.

BELLİ OLMAZ

“Başörtüsü bizim kültürümüzün bir parçası. Hayatın içinde her yerde her kesimde insanın en doğal şekilde kullandığı bir gelenek, bunda bir tereddüt yok, onun arkasında saklanarak türban diye bir kıyafeti yasalaştırmak istediler. 50 sene önce türban var mıydı 50 yıl önce insanlar Müslüman değil miydi?” diyen Baykal, Türban’ın neredeyse İslamiyet’in ön şartı getirildiğini belirtti.

Türbanı serbest bırakma girşiminin siyasi gelişmelere yol açacak bir adım olduğunu iddia eden Baykal, ''Bu öyle bir süreçtir ki kimin, nasıl kontrol edebileceği de söylenemez." diye konuştu.

Haber 7
 



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,661 µs