En Sıcak Konular

Sarkozy'nin "O" şartı ne?

29 Ocak 2008 20:35 tsi
Sarkozy'nin Sarkozy, Türkiye'nin AB'ye üyeliği için şart koştu. İşte Sarkozy'nin şartı...

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin partisi, Türkiye karşıtı bildiri yayınladı. Bu kez 'Ermeni soykırımını tanımayan bir devlet AB'ye entegre olamaz' dediler.

Türkiye'nin AB üyeliğine karşı sözleriyle tanınan hatta Türkiye'ye AB yerine Arap Birliği'ni adres gösteren Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP), Türkiye karşıtı bir kampanyaya imza attı. Bu kez de 11 milletvekili, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkılması için bildiri yayımladı. UMP'nin tüm diğer partilere de gönderdiği bildiri Fransız medyasında geniş yer aldı.

Türkiye’nin demokratikleşme ve insan hakları konusunda gerekli ilerlemeyi kaydedemediğine işaret edilen bildiride şu ifadeler yer aldı:

“1,5 milyon insanın hayatına malolan Ermeni soykırımını kabul etmeyen, Kürt sorunu ve Kıbrıs konusunda ilerleme kaydedemeyen bir devleti, Avrupa Birliği’ne entegre etmek imkansızdır. Avrupa tarihinde ilk kez, bir aday, Avrupa Birliği’nin bir ülkesini tanımamakta ve sınırlarında gemilerinin ve uçaklarının bulunmasına izin vermemektedir.”

'TÜRKİYE'NİN ÜYELİĞİ AB BÜTÇESİNDE ŞOK ETKİSİ YAPAR'

 
Bildiride ''Türkiye'nin entegrasyonunun AB'nin mali bütçesinde şok etkisi yaratacağı'' da ileri sürüldü. UMP'nin AB işlerinden sorumlu temsilcisi Alain Lamassoure'un girişimiyle kaleme alınan ortak bildiride, ''AB'nin sınırları olabilmesi ve siyasal açıdan varolabilmesi için Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkılması gerektiği'' kaydedildi.

Fransızlar'ın yüzde 71'inin, Almanlar'ın ise yüzde 66'sının Türkiye'nin tam üyeliğine karşı çıktığı ifade edilen bildiride, Suriye, Irak ve Azerbaycan ile sınırı olan Türkiye'nin, AB üyesi olamayacağı öne sürüldü.

Ayrıca, ''Sınırsız bir Avrupa, siyasal Avrupa düşüncesinin ölümü demek'' ifadesi kullanıldı. ''Türkiye'yi AB üyeliğine kabul etmenin büyük bir yanlış olacağı'' görüşü savunulan bildiride, Türkiye'nin birliğe katımının mali açından büyük bir şok yaratacağı ve AB'yi tehlikeye atacağı'' iddia edildi.

Lamassoure dışında bildiride şu milletvekillerinin imzası bulunuyor: Thierry Briani, Bernard Carayon, Jean-Pierre Decool, Lionnel Luca, Christian Menard, Jean-Frederic Poisson, Philippe Vitel, Richard Mallie, Herve de Charette, Georges Fenech.

Son zamanlarda eski model Carla Bruni ile aşk yaşayan Sarkozy, bildiri ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

 



Bu haber 255 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,633 µs