En Sıcak Konular

'Tavrımızı toplumun tüm kesimleri biliyor'

30 Ocak 2008 10:54 tsi
'Tavrımızı toplumun tüm kesimleri biliyor' Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, Makedonya Savunma Bakanı ile görüşmesini canlı yayında yaptı. Görüşme sonrasında medyanın yoğun ilgisini çeken asıl konunun bu toplantı olmadığını bildiğini söyleyen Büyükanıt, başörtüsü ve Ergenekon çetesiyle ilg

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt Makedonya Savunma Bakanı ile ortak basın toplantısını canlı yayına açtı. Nedeni de Büyükanıt'ın Makedonya'ya gösterdiği özel ilgi ve bunu kamuoyuyla paylaşmak.

Büyükanıt şunları söyledi:

"Basın önünde olmasının bir önemli nedeni var. Dost ve kardeş ülke. Sebebi Makedonya'ya önemi vurgulamak ve bunu Türk toplumu ile paylaşmak istedim. Konuk Savunma bakanının görüşlerinin görüşleri de önemli. Bu nedenle bir toplantıyı öngördük.

Makendonya bağımsızlığını kazandıktan sonra ilk bağımsızmlığını tanıyan ülke Türkiye olmuştur. İlk büyükelçi Türkiye'den atanmıştır. Uzun yıllar beraber yaşadık. Ortak özelliklerimiz var. Yakın geçmişte acı hatıralamımız var.

Makedonya en kısa zamanda NATO üyesi olabilir. Makedonya Avrupa kurumlarında yerini almalı.  Balkanlarda askeri mekanizma işbirliği sürecek.

13 Makedon askeri Türkiye'de eğitim görüyor. Türk halkının Makedonya'ya bakışı çok farklı. Şu anda en çok izlenen dizi Makedonya'da çekiliyor. Savunma sanayinde olumlu ilişkiler gelişti.

Para kazanma meselesi değil. önemli olan Makedon silahlı kuvvetlerinin NATO standartlarına yükseltilmesidir. Bu sene Makedonya'yı ziyaret edeceğim. Orada olmaktan çok mutlu olacağım.

TSK'nın bize katkısı çok büyüktür. Silahlı kuvvetlerinin eğitimine destek devam ediyor. Kosova sorununun gündemden düşmesini istiyorum. Ahdisare'nin planınını destekliyoruz. Makedonya modeline benzer bir model.. Bir an önce çözüme kavuşmasını istilyoruz. "

Başörtüsü:

Medyanın toplantıya büyük ilgi gösterme sebebini bildiğini söyledi. Org. Büyükanıt, askerin başörtüsü sorunu hakkındaki tavrının medyanın ilgisini çektiğini söyleyerek, "Konuyla ilgili tavrımız toplumun tüm kesimlerince biliniyor!" dedi.

Ergenekon:

İkinci ilgi çeken konunun da Ergenekon çetesi olduğuna değinen Büyükanıt, özetle, medya içinde çeteleri, askerle ilişkilendirenleri eleştirerek, "Kurumlar içinde hata yapanlar yargılanır. Bu konudan tüm Silahlı Kuvvetleri sorumlu tutmamak gerekir" dedi.



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,022 µs