En Sıcak Konular

Prof. Hatipoğlu, Rektör Hilmioğlu'na kızdı

30 Ocak 2008 14:31 tsi
Prof. Hatipoğlu, "Bu rektör maalesef Haziran ayında emekli olacağı için kuyruğu dik tutmaya çalışıyor. Kendisi Sayın Başbakan'a karşı çok iğrenç bir hakarette bulunmuştur. Tiksindim açıkçası bu konuşmasından" dedi.

Moral FM Ana Haber Bülteni'nde gündeme ilişkin sorularıma  cevap veren Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu Başbakan'a yönelik olarak ''Burası  Kasımpaşa Cumhuriyeti değil Türkiye Cumhuriyeti'' diyerek hakaret eden İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu’na çok ağır eleştirilerde bulundu.

Hatipoğlu, "Bu rektör maalesef Haziran ayında emekli olacağı için kuyruğu dik tutmaya çalışıyor. Kendisi Sayın Başbakan'a karşı çok iğrenç bir hakarette bulunmuştur. Tiksindim açıkçası bu konuşmasından. Zaten sürekli bu tür çıkışlar yapmaktadır. Bu bir bilim adamına yakışmıyor" dedi.

Prof. Dr. Hatipoğlu konuyla ilgili şunları söyledi: "ikkat edilirse sesi çıkan rektörler derin devlete angaje olmuş ve görev süreleri Haziran ayında bitecek rektörlerdir. Bu arkadaşlar iki defa rektörlük yapmışlar ve artık emekli olacaklar giderayak kahramanlık yapmaya çalışıyorlar. Hilmioğlu 22 Temmuz seçimlerinde CHP’den milletvekilliği bekledi olmadı ama önümüzdeki yıllarda olur düşüncesindeler. ODTÜ rektörü de aynı şekilde. Başörtüsü yasağının kalkması aslında rektörlerin elindedir. İsteseler yarın bu yasağı kaldırabilirler. Artık direnmenin zamanı değil. YÖK bu konuyu bir cümle ile çözebilirler. Bu rektörler aslında korkutmayla bir anlamda darbe çığırtkanlığı yapıyorlar. Hele İnönü rektörü bu konuda sabıkalı. Milletvekilliği alamadı, CHP Genel Başkanı olmak istiyor gelecekte. Bu tür açıklamalarının arkasında siyasi ikbal düşüncesi vardır. Demek ki hala umudunu kesmemiş. Ya yiğitçe çık gerçek niyetini açıkla ya da sus"

moralhaber

 



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,361 µs