En Sıcak Konular

Sorun çözüldü, sabote etmeyin

30 Ocak 2008 14:26 tsi
Sorun çözüldü, sabote etmeyin AK Parti ile MHP arasında başörtüsü yasağını kaldırmaya yönelik bulunan 'orta yol' formülü hem Diyanet’ten, hem de sivil toplumdan onay aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Saim Yeprem 'çene altında bağlama' şeklinin İs

AK Parti ile MHP arasında başörtüsüne çözüm için uzlaşmaya varılan Anayasa ve YÖK Yasası değişiklik tekliflerini sivil toplum, aydın ve siyasetçiler olumlu buldu. Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 348 imzayla Meclis'e sunulan tekliflerin üniversitelerdeki sorunu çözeceğini söyledi. Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı avukat Sinan Kılıçkaya ise "Siyasi partileri kutluyoruz. Halkın büyük çoğunluğunun talebine cevap verdiler." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Saim Yeprem ise düzenlemede yer alan 'çene altında bağlama' şeklinin İslam'ın örtünme emrini karşılayacağını vurguladı.

Eğitim sendikaları da 'orta yol' içeren mutabakata destek verdi. Türk Eğitim-Sen İstanbul Şube Başkanı Doç. Dr. Hanefi Bostan'a göre, varılan mutabakat sorunu çözecek.

İki parti arasındaki uzlaşmaya siyasilerden de destek geldi. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, mutabakatı 'olumlu bir adım' olarak değerlendirdi. Eski devlet bakanlarından Mehmet Keçeciler ise 'başörtüsü konusunda sokaktaki barışın Meclis'e taşınmasını' isterken Ayvaz Gökdemir, "Keşke CHP de müspet katkı yapsa." dedi.

Erdoğan: Medya sokaklardan fotoğraf toplamasın

Başbakan Tayyip Erdoğan ise üniversitelerdeki huzursuzluğu yine üniversitelerde ortadan kaldırmak istediklerinin altını çizdi. Vatandaşlardan provakasyonlara gelmemelerini isteyen Erdoğan, medyayı da sokak aralarından alınan fotoğraflarla süreci provoke etmemesi noktasında uyardı. Erdoğan şöyle dedi:  “Kimse lütfen buna gayret etmesin. Bunları da iyi niyetle izah etmek mümkün değildir. Hatta önümüzdeki süreçte huzur arayışı mahiyetindeki bu arayışımızı bilerek ya da bilmeyerek sabote edecek huzursuzluk üretecek provokasyonlara tanık olabileceğimizi de şimdiden söylüyorum. Bizim buna müsaade etmemiz mümkün değildir. Sokak aralarından alınan fotoğraflarla kalkıp bu süreci provoke etmeye çalışanları çok iyi biliyoruz. Bundan sonra da olabilir. Herkesin özellikle de medyanın bu konuda toplumsal barışımızı güçlendirme sorumluluğuyla hareket edeceğine inanmak istiyorum.’

Siyaset de kazandı

Hak-İş Başkanı Salim Uslu: Siyasi partilerin başörtüsü konusunda uzlaşmış olması, siyaset geleneği bakımından son derece önemli bir gelişme. Siyasetin inisiyatif alması siyaset dışı kurumların müdahalesinin önünü de kapatıyor.

Çene altı, örtü emrini karşılar

Diyanet İşleri Başkanlığı Üyesi Saim Yeprem: İslam'da aslolan örtünmedir. Bu örtünmenin nasıl olacağı, bağlama şekli ne Kur'an'da ne de hadiste belirtilmiş değil. Böyle olduğu için çene altında bağlama şeklindeki örtünme, İslam'ın örtünme emrini karşılar.

Yargı, yasağın devamını istemez

Anayasa Hukukçusu Mustafa Kamalak: Anayasa Mahkemesi yasağın devamı yönünde karar almaz.

CHP de destek versin

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: CHP her zaman olduğu gibi bu çok önemli meselede yine muhalefet yapıyor. Bozuk saat gibi günde iki defa doğru söylüyor. Geri kalan 22 saatte de bildiğini okuyor. Bu aşamada CHP'nin de AK Parti ve MHP' nin gösterdiği gayrete destek vermesi gerekirdi.

Zaman  - Star



Bu haber 332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,160 µs