Medya 'çene altı'na çalışıyor! | " /> Medya 'çene altı'na çalışıyor! | "/>

En Sıcak Konular

Medya 'çene altı'na çalışıyor!

30 Ocak 2008 16:02 tsi
Medya 'çene altı'na çalışıyor! AK Parti ve MHP’nin 'orta yol' usulü ile anlaştığı 'çene altı' formülü ile neredeyse yarım asırdır üniversite kapılarından geri çevrilen başörtülü genç kızlar, büyük bir hak elde etti. Yeni uygulama medyanın da aralarında olduğu bazı kesimler ta

AK Parti ve MHP başörtüsü yasağını çözmek için anlaştı. Bugüne dek üniversite kapılarından geri çevrilen genç kızlar, yasa kabul edildiği takdirde artık dini emirlerinin gereğini yerine getirerek eğitim alabilecekler. Yasa taslağı toplumun pek çok kesiminin desteği ve kabulü ile hazırlandı. CHP’nin dışında tüm partilerin makul karşıladığı yeni formül eğitimcilerden Diyanet’e, yüksek yargı mensuplarından sendikalara kadar toplumun farklı kesimlerinden onay aldı.

Başörtülüler için çok büyük kazanım

‘Çene altı formülü’ diye adlandırılan yeni uygulama bazı kesimler tarafından ise sabote edilmeye başlandı. Doğan Grubu gazeteleri ile Vatan Gazetesi, konuyla ilgili bugünkü haberlerinde kafa karıştırılma amacı güttüler. Yaklaşık yarım asırlık soruna son verecek olan yeni formülü sabote etme amacı taşıyan haberlerde, Türk toplumunda yeri olmayan burka gibi kıyafetler sergilendi. Yeni düzenlemenin ve hükümetin arkasındaki halk desteğini küçültme amacı taşıyan kimi haberlerde ise ‘çene altı’ formülünün bir kazanım olmadığı mesajı verilerek bu kez dindar kesim provake edilmeye çalışıldı.

İşte Doğan Grubu ile Vatan’ın konuyla ilgili bugün yayınladıkları haberler:

Vatan: ‘Çene altı formülü kafaları karıştırdı’ başlığını atan gazete, ülkemizde örneği olmayan ve Afganistan’ın yerel kıyafeti olan burka fotoğraflarına yer vererek bizzat kendisi kafa karıştırmaya çalıştı. Farklı örtünme şekillerinin fotoğraflarına yer veren gazete, resimlerin bazılarının üzerini çizerken bazılarının ise onaylandığını iddia etti.

Milliyet: Türbanda 'çene altı' muamması manşetiyle çıkan gazete, Erdoğan’ın ve Bahçeli’nin ‘Yeni uygulama çarşafı kapsamıyor’ şeklindeki açıklamasını görmezden gelerek ‘Ya çarşaflı çene altından bağlarsa’ başlığı ile zihinleri bulandırmaya çalıştı.

Hürriyet: Sürmanşetinde biri fiyonk şeklinde, öteki iğne ile başını bağlayan iki kadın fotoğrafına yer veren gazete, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in “Klasik türban üniversiteye giremeyecek. Çenesinin altında bağlayanlar girebilecek. Bunun nasıl olduğunu göstermek için kanuna bakmayı bile düşündük” sözlerine yer verdi.

Radikal: ‘Korku Cumhuriyeti’ manşeti ile çıkan gazete, şaşkınlık ve korku ile başını tutan başörtülü bir kadın illüstrasyonuna tam sayfa yer verdi.

Provokasyonların arkası gelebilir

iyibilgi bir kez daha uyarıyor: Önümüzdeki süreçte huzur arayışı amacı ile hazırlanan ve orta yol usulü izlenerek hazırlanan yeni formülü bilerek ya da bilmeyerek sabote edecek provokasyonların arkası gelebilir. Sokak aralarından çeşitli fotoğraflar toplayarak toplumda gerilime neden olan medyanın bu konuda toplumsal barışı güçlendirme sorumluluğuyla hareket etmesi gerekiyor. Özellikle başörtüsü ile eğitim almak isteyen genç kızlar ise, büyük bir hak elde ettiklerini unutmamalı ve bu düzenlemenin arkasında durmalı. 

www.iyibilgi.com analiz



Bu haber 978 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,337 µs