‘karşı devrim’ | " /> ‘karşı devrim’ | "/>

En Sıcak Konular

12 Eylül devrim ise evet, ‘karşı devrim’

30 Ocak 2008 18:03 tsi
12 Eylül devrim ise evet, ‘karşı devrim’ Prof. Dr. Mustafa Akaydın ‘başörtüsü’ sorununa getirilen çözümü ‘karşı devrim’ olarak nitelendirdi. Ferhat Kentel de şöyle yorumladı: “12 Eylül, 27 Mayıs, 28 Şubat veya 27 Nisan devrimse evet yapılan çok güzel bir ‘kar

Üniversitelerarası Kurum (ÜAK) 1 Şubat’ta ‘başörtüsüne serbestlik’ getiren formüle tepki olarak bir bildiri yayınlayacak. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Radikal gazetesine yaptığı açıklamada ‘Bu değişiklikleri kırılma noktası ve karşı devrim hareketi olarak yorumluyorum’ dedi.

“Darbeler devrimse evet ‘karşı devrim”

Biz de Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Ferhat Kentel’e yapılan açıklamaları sorduk. Kentel “Devrim mi oluyor ki karşı devrim olsun? 12 Eylül, 27 Mayıs, 28 Şubat veya 27 Nisan  devrimse evet yapılan çok güzel bir ‘karşı devrim’dir” diyerek bu tür hezeyanların kimseyi bir yere götürmeyeceğini vurguladı.

Kentel, bazı rektörlerin kafalarındaki modernleşme projelerini başka kanallara yönlendirerek ‘pozisyonlar’ takındığını ifade etti. Yapılan yasa değişikliklerinin yeterli olmayacağını vurgulayan Kentel, “Hükümetin yapması gereken gerginlik politikaları üreten rektörleri mantıklı düşünmeye itmektir. Üniversiteler de öğrencilerini anlayan ve koruyan bir yaklaşım sergilemek zorundadır. Burada niyet önemli” şeklinde konuştu.

“Yüzde 80 ‘karşı devrim’ mi yapıyor”

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şentop, Anayasanın mekanizmaları olduğunu ve bir sorun varsa bu mekanizmalar içinde çözülmesi gerektiğini belirterek ‘karşı devrim’ gibi keskin  ifadelerin bir zamanlar Rusya’da kullanıldığını belirtti. “ Ortada yüzde 80 gibi büyük bir halk destaği var. Başörtüsü sorununun çözümüne ‘karşı devrim’ dersek yüzde 80 bu hareketin içinde demiş oluruz” şeklinde konuşan Şentop, devlet üniversitelerinin herhangi bir ideolojinin veya siyasi görüşün yanında yer almasını doğru olmadığını da ifade etti.

Yapılan değişikliklerin çözüm için olumlu bir adım olduğuna vurgulayan Doç. Dr. Mustafa Şentop, “Yalnız, YÖK kanunundaki tarifi yanlış buluyorum. Çünkü bu tarif olduğu zaman okul önlerinde kontrol mekanizması kurmak gerekir. Uygun bağlamayanlar içeri alınmaz ve bir standarta tabi tutulur yüzde 80’in onayladığı bir konuda tam bir çözüm getirilebilirdi” dedi.

www.iyibilgi.com özel Arzu Şahin



Bu haber 1,397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,583 µs