En Sıcak Konular

Türkiye'yi petro-dolar kurtarır

30 Ocak 2008 18:05 tsi
Türkiye'yi petro-dolar kurtarır Türk ekonomisinin lokomotifleri, Arap ve körfez ülkelerindeki sermayeyi ülkemize çekmemiz halinde tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik darboğazdan yara almadan kurtulacağımızı söylediler. Ekonominin devlerinin tepe yöneticilerinin gidişata ilişkin değe

Zaman Gazetesi’nin Sektör Buluşmaları'nda konuşan Türk ekonomisinin lokomotifleri, Arap ve körfez ülkelerindeki sermayeyi ülkemize çekmemiz halinde tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik darboğazdan yara almadan kurtulacağımızı söylediler. İşte ekonominin devlerinin tepe yöneticilerinin ekonominin gidişatına ilişkin değerlendirmelerinden satırbaşları…

Kişi başına borç azaldı, gelir ve yatırım arttı
 
Devlet Bakanı Nazım Erken: İstikrar içinde büyüyen, gelirini daha adil paylaşan, küresel ölçekte rekabet gücüne sahip, bilgi toplumuna dönüşen ve AB'ye üyelik sürecini tamamlamış bir Türkiye hedefliyoruz. Bunun beş temel bileşeni var. Rekabet gücünün artırılması, istihdamın artırılması, beşerî gelişme ve sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi, bölgesel gelişmenin sağlanması ve kamu hizmetlerinde kalite ve etkinliğin artırılması.

Finans, lokomotif sektör olabilir

Ersin Özince (Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü): İstanbul 15 milyon nüfuslu, gayri safi milli hasılanın önemli kısmını çıkartan bir şehir. İstanbul'da bir cazibe merkezi var, bunu mutlaka kullanmak lazım. Merkez Bankası'nın taşınması konusunda bir şey söylememeye gayret ettim. Fakat bu artık zarar verici. Mutlaka gündemi değiştirmeliyiz. Reformlara hız vermeliyiz.

Faizsiz bankacılığı geliştirmeliyiz

Hüseyin Cevdet Yılmaz (Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı): Amerika'daki son krizin ülkemiz piyasalarını da etkileyebileceği düşünüldüğünde likidite kavramının bu yıl çok daha fazla önem kazanacağı görülüyor. Gelişmiş piyasalarda meydana gelecek muhtemel bir likidite darlığına karşı ülkemizin ihtiyaç duyduğu sermayenin Körfez Bölgesi'nden temin edilebileceği görülüyor. Kaldı ki son dönemde gerek İngiltere gerekse de Almanya'nın önde gelen bankalarının İslamî bankacılık bölümleri kurarak, Körfez ülkelerinde biriken petro-dolarlara talip olması bu noktadaki arayışların bu bölgede odaklandığının da en açık göstergesidir.

İstanbul finans merkezi olursa rahatlarız

Tunç Erdal (Finansbank Hazine Müdürü): Biz açıkçası krizi bir likidite krizi olarak görüyoruz. Bu kısa zamanda başka ülkelere de sirayet edecektir. Amerika'daki bu dalgalanmanın 6-9 ay arasında çözülebileceğini düşünüyoruz. Yeni bir çıpaya ihtiyaç var ve bu da İstanbul'u bir finans merkezi haline getirmek olabilir.

Mehmet Ali Akben (Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı): İyimser olmamızı sağlayan en önemli sebep yabancıların ülkemize duyduğu büyük güven. Özellikle Körfez bölgesinden kaynak temin edebilmek için yeni entrümanların üretilmesi şart.

Zaman



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,074 µs