En Sıcak Konular

DTP Başbakanı çaya bekliyor

30 Ocak 2008 19:10 tsi
DTP Başbakanı çaya bekliyor

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, türban konusunda DSP ve CHP ile görüşen ancak kendilerinden randevu talep etmeyen AKP ve MHP’ye sert tepki gösterdi: “Bu ülkenin Başbakanına yakıştıramıyorum. Bizim grubumuza gelip bir çay içmeyi bile için

 Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, türban konusunda DSP ve CHP ile görüşen ancak kendilerinden randevu talep etmeyen AKP ve MHP’ye sert tepki gösterdi. Kaplan, “Bu ülkenin Başbakanına yakıştıramıyorum. Bizim grubumuza gelip bir çay içmeyi bile içine sindiremiyor. Bu saygısızlığa karşı son uyarımdır” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda Vakıflar Yasası görüşmeleri sırasında söz alan DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 50’ye yakın etnik kimliği ve bütün semavi dinlerin olduğu bir ülke olduğunu belirterek bunlar arasında ayrımcılık yapılmasının “Mussolini veya Hitler çağrışımı” yapılacak şekilde hareket edilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Kaplan, konuşmasında türban konusunda uzlaşan ve DSP ile CHP’yi ziyaret ederek değişiklik teklifleri hakkında bilgi veren AKP ile MHP’yi eleştirdi. AKP’nin aldığı oyların kendilerinin aldığı oydan daha değerli olmadığını, 2 milyon seçmeni temsil ettiklerini kaydeden Kaplan, DTP’nin ziyaret edilmemesine şu sözlerle tepki gösterdi:

"Sizin oylarınız bizim oylarımızdan daha üstün daha kıymetli değil. 2 milyon seçmenin oyunu aldık. Bu resmen demokrasiyi sindirememek, 2 milyon seçmenin iradesine saygısızlıktır. Bu görüşmelerde ayrımcılığı yapanları uyarıyorum, bölgeye geldiğiniz zaman, halk, teneke bağlarsa peşinize, ben zapt edemem. Uyarıyorum sizi.

Bu ayrımcılığı bir daha yapmayın. Başbakan'ı uyarıyorum. Kabinesini, grup başkanvekillerini uyarıyorum. Birlikte yaptığımız işler var, o zaman niye görüşüyorsunuz. Niye komisyonlara çağırıyorsunuz. Arkasında da bu çiğliği, bu yakışıksız davranışı nasıl yaparsınız. Kürt halkına özür borcunuz var. Doğru düzgün gelseniz bu türban konusunu hep birlikte çözeriz, buna CHP dahil. Bu ülkenin başbakanına yakıştıramıyorum, bizim grubumuza gelip bir çay içmeyi içine sindiremiyor. And içiyorum ki, bu saygısızlığa karşı son uyarımdır.

Lütfen Meclisi germeyin, sorunları birlikte halledelim. Biz de istediğimiz gibi tepki koyma özgürlüğüne sahibiz. Bu ayrımcılığı asla tasvip etmediğimizi ilan ediyorum. Başbakan, özür dilemediği sürece, and içiyorum grubum adına, bunun hak ettiği cevabı vermeye devam edeceğiz... Gittiğim her yerde şikayet edeceğim, köy köy, ilçe ilçe dolaşacağım ve sizleri şikayet edeceğim.”

 



Bu haber 340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,172 µs