En Sıcak Konular

Sivas'taki çığda 1 kişi öldü

30 Ocak 2008 20:06 tsi
Sivas'ın İmranlı ilçesine bağlı Maden köyüne iki kilometre uzaklıktaki Güceoğulları mezrasında yaşayan Ün ailesi dün gece yarısı çığ altında kaldı.

Sabah komşuların fark etmesiyle ortaya çıkan olayda Sinan Ün adlı vadandaş hayatını kaybederken, anne ile kızı yaralandı. Bölgeye yardım için giden sağlık, sivil savunma ile jandarma ekipleri de 1.5 metrelik karda zor anlar yaşadı.
İmranlı ilçesine bağlı Maden köyüne 2 kilometre uzaklıktaki 12 hanelik Güceoğlulları mezrasında yaşayan Ün ailesinin evine dün gece yarısı çığ düştü. Sabah saatlerinde durumu fark eden komşular olayı hemen İmranlı Kaymakamlığı'na bildirdi. Kaymakamlığın haberdar ettiği sivil savunma ve acil sağlık ekibi bir greyder ve kar aracı eşliğinde köye doğru hareket etti. Sabah 09.00'da Sivas'tan hareket eden ekipler, 1.5 metrelik kar nedeniyle mezraya ancak saat 16.00 sıralarında ulaşabildi.

Ekiplerin mezraya gelmesinden yarım saat önce köylüler tarafından anne Elif Hünkar Ün ile kızı Saida Ün çığın altından yaralı olarak kurtarıldı. Köylüler 18 yaşındaki Sinan Ün'ün de cesedine ulaştı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri mezrada yapılan anne ile kızı, 1 kilometre sedye ile taşındıktan sonra ambulansa konularak İmranlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne Elif Hünkar'ın durumunun iyi olduğu bildirilirken, kızı Saida'nın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Çığda hayatını kaybeden Sinan Ün'ün ise yarın toprağa verileceği bildirildi.
 

 



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,376 µs