En Sıcak Konular

'Hans' Bülent Ayberk de Tuncay Özkan'cı

30 Ocak 2008 21:37 tsi
'Hans' Bülent Ayberk de Tuncay Özkan'cı 'Hans' takma adı ile 'dini inanç ve duyguları istismar etmek'le suçlanan Bülent Ayberk, gazeteci Tuncay Özkan'ın 'biz kaç kişiyiz' adlı hareketinin içinde olduğunu savundu.

Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, örgüte üye olmak, dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapmak" suçlarından yargılanan, "Hans Von Ayberg" takma adlı Bülent Ayberk ile eşi ve müşteki sanıkların duruşması devam etti.

Bugün görülen davada daha önce tahliye edilen Ayberk çifti ile diğer sanıklar dinlendi. Duruşmada Hülya Ü., Akın T., Ergün B., Kadir Ü.A. ve Mehmet K. isimli müştekiler de sanık olarak ifade verdi. Mahkeme heyetinin tek tek ifadelerine başvurduğu Bülent Ayberk, eşi Mesude Ayberk ve diğer 5 kişi, haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.
Mahkeme sonunda dolandırıcılık davasıyla ilgili bir sonraki duruşmanın 27 Şubat 2008 tarihinde yapılacağı, bu duruşmada davanın karara bağlanacağı kaydedildi.

"TUNCAY ÖZKAN İLE BERABERİZ"

Duruşmanın ardından adliye bahçesinde basın mensuplarına açıklama yapan, "Hans" takma adlı Bülent Ayberk ve eşi Mesude Ayberk, 2006 yılında yakalanıp gözaltına alındıkları "Zig Zag" kodlu operasyonu düzenleyen Balıkesir polisini suçladı. Dönemin Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın kendilerine yönelik kasıtlı bir operasyon gerçekleştirdiğini iddia eden Bülent Ayberk, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ile görüştüğünü, gazeteci Tuncay Özkan'ın başlattığı, "Biz Kaç Kişiyiz?" adlı Atatürkçü
haraketin içinde yer aldıklarını öne sürdü ve yakında ulusal basında önemli açıklamalar yapacaklarını anlattı.
Bülent Ayberk, dönemin Balıkesir Emniyet Müdürü ve teşkilatı hakkında kendilerinin de teknik takip yaptıklarını ve çok önemli kayıtlar elde ettiklerini öne sürdü.



Bu haber 923 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,810 µs