En Sıcak Konular

Saldırı Ümraniye'ye uzandı!

30 Ocak 2008 22:04 tsi
Saldırı Ümraniye'ye uzandı! Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Danıştay saldırısı davasının bugünkü duruşmasında avukatlar Cumhuriyet gazetesine atılan bombalarla, Ümraniye bombaları karşılaştırılmasını istedi! İşte davanın seyrini etkileyecek şok gelişme...

Avukatlar istedi. Cumhuriyet gazetesine atılan bombalarla, Ümraniye bombaları karşılaştırılacak...
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin İrşi, Erkan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre ve Süleyman Esen, sanıkların avukatları, saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in ailesinin avukatları, Cumhuriyet gazetesinin avukatı ile Danıştay Başkanlığının avukatı katıldı.

BOMBALARIN MENŞEİ BELLİ DEĞİL
Sanık Aykut Metin Şükre'nin avukatı Mehmet Taşdelen, İstanbul Ümraniye'de ele geçirilen bombalar ile dava konusu Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombaların ''aynı elden çıkıp çıkmadığını değerlendirecek teknik bilgiye sahip olmadıklarını'' belirterek, bu konuda takdirin mahkeme heyetine ait olduğunu söyledi.

Müvekkilinin bildiklerini samimi bir şekilde anlattığını ve bilerek ya da isteyerek bir suç örgütüne yardım etme niyetiyle hareket etmediğini savunan Taşdelen, müvekkili Şükre'nin tahliyesine ve beraatine karar verilmesini istedi.

GENELKURMAY ASKERİ SAVCILIĞI İNCELEMEYE ALDI
Sanık Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener de Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalarla ilgili Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının konuyla ilgili araştırma yapmaya başladığı bilgisinin cevap olarak kendisine bildirildiğini söyledi. Ener, bir gazetede Cumhuriyet Gazetesine atılan bombaların sanıklara, Zekeriya Öztürk tarafından verildiği yönünde haber çıktığını ifade ederek, bu konunun araştırılmasının mahkemenin takdirinde olduğunu kaydetti.

Diğer sanıklar da tahliyelerine ve beraatlerine karar verilmesini talep ettiler.
Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, sanık Alparslan Arslan'a savunma yapıp yapmayacağını sordu. Soruya yanıt vermeyen Arslan, kafasını sallayarak savunma yapmayacağını belirtti. Sanık Arslan, avukatını azledip azletmediğinin sorulması üzerine de başını sallayarak avukatını azlettiğini ifade etti.

DOSYA İSTEM GİBİ İNCELEMEYE ALINDI
Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, mevcut delil durumu ve suçun vasfı göz önünde bulundurularak sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, avukatı olmayan sanıklar Alparslan Arslan, İsmail Sağır ve Osman Yıldırım hakkında istenen ceza miktarına göre Ankara Baro Başkanlığından bu sanıklara müdafi avukat istenmesine ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Dava dosyasının tetkike alınıp incelenmesini kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.

OĞLUM SALDIRIYI İSLAMİ DUYGULARLA GERÇEKLEŞTİRDİ
Duruşmanın ardından sanık Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan ve Alparslan Arslan'ın avukatı olduğunu söyleyen ancak duruşmaya katılmayan avukat Abdurrahman Sarıoğlu gazetecilere açıklama yaptı.Sarıoğlu, bazı gazetelerde Alparslan Arslan'ın, ''Ergenekon'' çetesiyle ilişkisi olduğu yönünde haberler çıktığını hatırlatarak, bu iddiaların asılsız olduğunu savundu. Arslan'ın, Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik gerçekleştirdiği eylemi tek başına ve ''İslami duygularla'' yaptığını ileri süren Sarıoğlu, ''Arslan, eylemini başörtüsüne yönelik hukuk dışı baskılara karşı tek başına yapmıştır. Bazı çevreler olayı İslami duygularla yapılmış göstermek istemiyor'' dedi. Sarıoğlu, neden duruşmaya katılmadığının sorulması üzerine de müvekkilinin esas hakkındaki savunmasını 2 celse önce yazılı olarak mahkemeye sunduğunu ve duruşmada ayağa kalkmadığı için huzursuzluk oluşturmamak için duruşmaya katılmadığını söyledi.

Neden duruşmada ayağa kalkmadığının sorulması üzerine de Sarıoğlu, ''Ben Müslümanım, laik rejim önünde ayağa kalkmıyorum. Laik rejimle ben eşit durumdayım. Türkiye'de yasalar doğru uygulansın, yasalarda hüküm açıklanmadığı halde ayağa kalkmak yok'' diye konuştu. Sanık Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan da oğlunun jandarmayla tartışması üzerine disiplin cezasına çarptırıldığını ve yaklaşık 2 aydır Alparslan Arslan ile görüşemediğini söyledi. İdris Arslan, oğlunun verilen cezalara sinirlendiği için duruşmada konuşmadığını savundu.



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,974 µs