En Sıcak Konular

Sabancı'dan 4 bin kişiye iş!

30 Ocak 2008 22:13 tsi
Sabancı Holding yeni iş alımlarına başlıyor. 4 bin kişiye iş imkanı verecek...

Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Rıdvan Yirmibeşoğlu, Sabancı Topluluğunda yeni işe almaların her sektörde değişeceğini, ancak finansal hizmetler ve perakendede ön planda olmak üzere çalışan sayısının yüzde 7 civarında artacağını bildirdi.

2008’in ’temkinli bir yıl’ olacağına dikkati çeken Yirmibeşoğlu, genelde istihdamın en fazla perakende ve finansal hizmetler alanında artmasını beklediklerini, hareketli bir yılın yaşanacağı enerji sektörünün ise çok fazla istihdam yaratmayacağını, ancak projelerin yapım aşamasında geçici istihdam yaratabileceğini kaydetti.

"KADIN YÖNETİCİ SAYISI ARTACAK"

Sabancı Holding A.Ş.’de şu anda kadın erkek oranının yüzde 50-50 olduğuna işaret eden Yirmibeşoğlu, gelecek açısından kadın sayısı daha hızlı arttığı ve yaşları daha düşük olduğu için yönetici seviyesinde önümüzdeki 5 senede kadın sayısının daha fazla artacağını, Sabancı Topluluğu içinde beyaz yakalılarda yüzde 40 oranında kadın bulunduğunu ifade etti.

Yirmibeşoğlu, topluluk içinde çalışmak isteyenlerde temel bazı noktalara dikkat ettiklerini, ancak özellikle başarma arzusu yüksek insanlarla çalışmak istediklerini anlattı.

ÜCRETLER NASIL?


Ücretlere ilişkin de Yirmibeşoğlu, Türkiye’de yönetici ücretlerinin yüksek olduğunu düşünmediğini, 2002’deki döviz kurunun hala bugün geçerli olduğunu, dolayısıyla yabancı yatırımcı bunu kendi parası cinsinden hesap ettiğinde yüksek geldiğini söyledi.

Yabancı şirketlerin yarısından fazlasının İstanbul ve Marmara bölgesinde bulunduğuna işaret eden Yirmibeşoğlu, talebin çok yüksek olmasının da ücretleri etkilediğini aktardı.

SABANCI DA ETİK ANLAYIŞI

Yirmibeşoğlu, etik anlayışı Sabancı Grubunda kurumsallaştırmak istediklerini belirtirken, "Sabancı Topluluğu, bütün çalışanlarınca imzalanmış etik bildirgesi bulunan bir grup" dedi.

Yirmibeşoğlu, topluluğun 2005 yılında gerçekleştirdiği "SA15 " süreci ile önümüzdeki 10 yıl ve sonrasının yol haritasını çıkardığını ve vizyonunu farklılıklar yaratarak kalıcı üstünlükler sağlamak olarak belirlediğini söyledi.

ÇALIŞANLARIN DAĞILIMI


Topluluğun çalışan sayılarının sektörlere dağılımında ise 16 bin 696 ile finansal hizmetler ilk sırada yer alırken, bunu 15 bin 525 ile perakendecilik grubu, 9 bin 824 kişi ile lastik, takviye malzemeleri ve otomotiv grubu, 6 bin 755 kişi ile ticaret ve sanayi şirketleri, 3 bin 375 ile çimento grubu, 3 bin 192 ile diğer faaliyetler ve 192 ile enerji oluşturuyor. Topluluğun yaş ortalaması ise 2007 yılı sonu itibarıyla 31 olarak gerçekleşti.



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,297 µs