En Sıcak Konular

Diyaspora, Kızılderili Türklere fena kızdı

31 Ocak 2008 09:36 tsi
Diyaspora, Kızılderili Türklere fena kızdı
Türklerle Kızılderililer arasındaki bağları ortaya koyan panel Ermeni diyasporasını öfkelendirdi; Ermeniler tepki mektuplarında, 'Kızılderililerle yakınlaşarak soykırımdan kurtulamazsınız' dedi.

Geçtiğimiz günlerde, İstanbul Üniversitesi Mezunları Amerika Derneği (İÜMEZUSA) tarafından New York'ta düzenlenen bir panelde, Türkler ile Kızılderililer arasında çok sayıda ortak bağ olduğunun ortaya çıkması ve bunun Amerikan kamuoyunda dikkat çekmesi, ABD'deki Ermeni lobisini kızdırdı.

Paneli düzenleyen derneğe, e-posta, fax ve telefon yoluyla ulaşan çok sayıda Ermeni, toplantıda ortaya atılan görüşleri ve paneli eleştirdi. Ermeniler, dernek yöneticilerine tepkilerini dile getirirken, ABD'de Kızılderililer ile Türkler arasındaki yakınlaşmadan duydukları rahatsızlık ve kızgınlıklarını ilettiler.

Kurtulamazsınız
Derneğin web sitesini e-posta yoluyla bombardımına tutan Ermeniler, Kızılderili lobisine yaklaşmak ile Ermeni soykırımı iddiaları konusunda Türklerin kurtuluşunun olmadığını savundular. Gelen e-postaların bazılarında, "Siz elit Türkler olarak eninde sonunda bunu kabul edeceksiniz ve sonra da Osmanlıyı suçlayacaksınız" şeklinde ifadeler yer aldı. Ermeniler, dernek yetkililerine telefon ve e-posta ile ulaşarak, ABD Senatosu'ndaki Kızılderililer Komitesi'nde yer alan senatörlere yakınlaşmanın hiçbir şeyi çözmeyeceğini belirterek, "ABD'de kime yaklaşırsanız yaklaşın, bu yolda yaptığımız çalışmaları asla engelleyemeyeceksiniz. Soykırımı kabul edeceksiniz" diye tepki gösterdiler.

İÜMEZUSA Başkanı Ali Çınar, henüz panelin yeni bitmesine rağmen, Ermenilerden böyle bir tepki aldıkları için çok şaşırmadıklarını belirtti. Çınar, "Türk-Amerikan toplumu için Amerika'da Kızılderililer dahil diğer etnik gruplar ile yakınlaşmak; sosyal, kültürel ve lobicilik anlamında ortak çalışmalar yapmak zorunlu" dedi.

Doğru yoldayız
ABD'nin yüzde 21.6'sının etnik kökenden gelen kişilerden oluştuğunu belirten Çınar, "Her konuyu çok yakından takip ediyoruz. Panel amacına ulaşmıştır ve çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecektir. Mart veya nisanda Ermeni iddialarıyla ilgili tasarı tekrar gündeme gelecek. Bu tür tepkiler bizi asla yıldıramayacak. Aslında bu tür tepkiler bizim ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu göstermektedir" diye konuştu.

milliyet



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,347 µs