-VİDEO | " /> -VİDEO | "/>

En Sıcak Konular

Davutpaşa savaş alanı: 19 Ölü! -VİDEO

31 Ocak 2008 10:31 tsi
Davutpaşa savaş alanı: 19 Ölü! -VİDEO İstanbul Davutpaşa'da bir çorap fabrikasının buhar kazanında meydana gelen patlama bölgeyi savaş alanına çevirdi. Pek çok bina harabeye döndü. Patlamanın nedeni ortaya çıkarken, olay yerinden ilk görüntüler geldi...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte patlamanın meydana geldiği binada incelemelerde bulunan Vali Güler, olay yerinden ayrılışında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Patlama sebebiyle 17 kişinin öldüğünü 68 kişinin de yaralandığını dile getiren Güler, şu anda enkazda canlı olmadığını, ancak 6 cenazenin enkaz altından çıkarıldığını kaydetti.

Güler, 68 yaralının 40'ının ambulanslarla taşındığını, diğerlerinin de kendi imkanlarıyla devlet, üniversite ve özel hastanelere gittiğini belirterek, patlamanın olduğu mahalde havai fişek maytapları, çorap, iplik ve boya atölyeleri ile kazanların bulunduğunun tespit edildiğini, patlamanın büyük bir basıncın etkisiyle meydana geldiğini söyledi.

Muammer Güler, "İlk planda 4. katta bir küçük yangın çıkıyor ve bu binanın bitişiğindeki açık otoparkta 7-8 vatandaşımız, o yangına bakarken hemen akabinde bir patlama meydana geliyor ve o patlama oradaki 8 kişinin ölmesine sebep oluyor" dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, hayatını kaybedenlerden 3'ünün sokaktaki vatandaş, geri kalanının da binada çalışanlar olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, itfaiye kayıtlarında ve Zeytinburnu Belediyesinin kayıtlarında patlayıcı madde deposu veya imalathanesi olarak ruhsatlı bir yer bulunmadığını ifade eden Güler, burasının, "kaçak bir yer olduğunu ve maalesef zaman zaman böyle kaçakların olabildiğini" bildirdi.

Güler, gazetecilerin "Havai fişek ve maytap üreten atölyedeki patlama sonucu buhar kazanlarının patladığı söyleniyor. Bu doğru mu?" sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"Patlayıcı maddenin bulunduğu bölümde bir kazan var. Onun da patlaması söz konusu. Onun etkisinden aşağıdaki tekstil atölyelerinin olduğu boya ve çorap atölyelerinin olduğu kazanlarda bir patlama olmuş olabilir. Hepsi üzerinde inceleme ekipleri yoğun şekilde çalışıyor ama bu patlamanın bir maytap, meşale ve havai fişek ile ilgili olduğu kesin."

Muammer Güler, patlamanın yaşandığı yerde bulunan çatılı 4'er katlı 2 binada 130'un üzerinde iş yeri olduğunu da belirterek, 3 ve 4. katlarda çok yoğun bir hasar olduğunu söyledi.

Polis yeni patlamalara karşı vatandaşı uyarıyor

Saat 9.30 civarında yaşanan patlamanın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibiyle polis sevkedildi. Doğalgaz sızması olduğunu belirten yetkililer ikinci bir patlama için vatandaşları bölgeden uzaklaşmaları konusunda uyarıyor. Doğalgaz sızması sonucunda küçük çaplı bir patlamanın daha yaşandığı belirtilirken, emniyet güçleri bölgede toplanan vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmaya çalışıyor.

Patlamanın şiddeti çok yüksek oldu

İşyerinin kazan dairesinde yaşanan patlamanın şiddeti çok büyük oldu. Patlamayla birlikte iş merkezinde büyük hasar meydana gelirken, çevre binalarda da büyük hasar oluştu. Çökme tehlikesine karşı bölge binalar da boşaltılıyor.

Aydın: İlk müdahale edildi

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın patlamanın ardından yaptığı açıklamada, iş yeri hakkında bilgi verirken, iş merkezinde kaç kişinin olduğu konusunda bilgi vermedi.

Zerytinburnu, Davutpaşa'daki bir iş merkezinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 17 kişinin hayatını kaybettiğ patlamada yaralananların isimleri belli oldu.

İstanbul Valisi Muhammer Güleri'in verdiği bilgiye göre patlamada yaralanan 62 kişi, başta Vakıf Gureba Hastanesi olmak üzere üç hastanede tedavi altına alındı.

Yaralılar

Korkunç patlamda yaralananlar, Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Tıp Fakültesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor.

İşte hastane hastane yaralı listesi:

Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Kadir Sarı
Rıfat Akarsu
Selahattin Duka
Refik Yılmaz
Ümit Gültekin (Güçtekin)

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi

Ahmet Yıldız
Resul Sönmez

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Nazım Akbulut
Tevriz Akbulut
İlhan Nişli
Mustafa Aydoğan
Nuriye Şahin
Ramazan Kaci
Hasan Altay
Kamuran Koç
Nuriye Şahin
Sedat Onuş

 

8sütun & Haber7
AYRINTILAR GELECEK...


Bu haber 917 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,289 µs