En Sıcak Konular

İÜ Rektörü'nün "başörtüsü korkusu"

31 Ocak 2008 11:05 tsi
Rektör Parlak, başörtü çözümüne tepkili: "Fiyonk mu yaptı, çene altından mı bağladı diye herkesin başına adam mı dikeceğiz? Anayasa bu kadar ayağa mı düştü"

Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumu olan İstanbul Üniversitesi’nin Senatosu bugün ’türban’ ana maddesiyle toplanacak. Toplantı senatoyla da sınırlı kalmıyor. İ.Ü. Fen Fakültesi’nde de 3 bin 500 öğretim üyesinin katılacağı geniş çaplı bir toplantı yapılacak. Bu kritik toplantı öncesi İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak konu hakkındaki soruları yanıtladı:

ARABİSTAN ZİHNİYETİ: O kadar sıkıntılı bir döneme girildi ki... Eğer örtünmenin şekli anayasada belirtilmeye çalışılıyorsa, tartışılacak çok şey var demektir. Hiç kimseyle kavga etmek, yandaşlık yapmak gibi bir derdimiz yok. Bir taraftan Batı’ya bakıyoruz derken, diğer taraftan Sayın Deniz Baykal’ın dediği gibi ’Arabistan’türü bir zihniyetle ortaya çıkmak hoş değil.

KİM KONTROL EDECEK: Fiyonk mu yaptı, çenesinin altından mı bağladı? Üniversiteye girerken çenesini altından bağlayan genç kızımız, derste istediği gibi bağlarsa ne olacak? Herkesin başına adam mı dikecegiz? Anayasa bu kadar mı ayağa düştü?

HUZUR BOZULACAK: Üniversite öğretim üyeleriyle ’kandırılmış’ kesim karşı karşıya getirilecek. Üniversitedeki huzur bozulacak. Kim, ne kadar gayret gösterirse göstersin laik- anti laik, başı açık-türbanlı tartışmaları yaşanacak. 3 yıldır türbanla ilgili tek bir olay yaşanmadı üniversitede. Ne yapılmak isteniyor?

KAMUDA NE OLACAK: Kişi 18 yaşında mı dini yönünü buluyor? Üniversiteden mezun olan genç kızımız, kamuda çalışmaya başlayınca dinini bir kenara mı bırakacak? Bu çocukların üzerinden siyaset yapılmasın artık. Ama 1950’den itibaren tüm hükümetler bunu yaptı. Rahmetli Ecevit de dahil buna. ’Artık maskeli siyaset devri tamamlandı’dedi sayın başbakan. Haklı. Geçmişte CHP-MHP koalisyonunu savunan köşe yazarları ne düşünüyor, çok merak ediyorum.

YARGIDAN DÖNER: Hiç kimsen yargının üstünde değil. Ama nerede değil? Demokratik hukuk devletlerinde. Türkiye’de de kimse hukukun üstünde değil. Bu yasa çıktıktan sonra konu Anayasa Mahkemesi’ne gidecek ve öyle düşünüyorum ki Anayasa Mahkemesi’nden de dönecek! İşte kaos o zaman başlayacak.

Vatan

 



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,221 µs