En Sıcak Konular

Baykal'ın türban öfkesi

31 Ocak 2008 12:12 tsi
Baykal'dan tartışılacak açıklama: Türban kelime-i şehadet yerine geçti..

CHP Lideri Deniz Baykal NTV'nin canlı yayın konuğu oldu. Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan Baykal, türbanı kelime-i şehadetle bir tutulduğunu ileri sürdü.. Baykal, türbana göre "müslümansın ya da değilsin" görüşünün dayatıldığını iddia etti.. İşte CHP lideri Baykal'ın açıklamaları:

Türban bizim kültürümüzün parçası değil. Köyünde, kırında, kentinde kendine özgü örtünme biçimi vardır. Burada dışlayıcılık yoktur, meydan okuma yoktur. Saçının teli dahi görülemez en büyük günahtır.

-Bütün günahlar ortada. Başı açıklar diye bir günah yok. Türban kelime-i şehadetin işlevini üstlenir hale geldi. Ya türban takarsın müslümansın ya da değilsin. Bu ne İslamiyet'in içinde var ne de pratikte ne de bin yıllık gerçeğimizde.

-İslamiyetin özüne baktığında türbana sıra gelmez. Dışarıdan ithaldir. Fırat'ın çocuğu değil Toroslar'ın çocuğu değil. Türbanlı kızların rejimle sorunu yok. Onlar baskı altındalar.. İslamiyet'in özünü unutturmak isteyenler ve bölmek isteyenler sorumludur.

-Anayasa güvencesini ortadan kaldırma tablosu var. Çıkarılması öngörülen kanun açıkça Anayasa'ya aykırı. Niye YÖK'ün 17. maddesini değiştirme ihtiyacı duydular?

-Anayasa'nın değiştirilemez maddesini başka bir maddeyle değiştirdiklerini zannediyor. Teklif dahi edilemez maddelerle ilgili düzenleme olursa durum değişir. Bu aldatmacayı Anayasa Mahkemesi değerlendirecektir.

-Temellere su getirecek dert açacak Anayasal sistemini zaafiyet uğratacak girişime dur demeliyiz.

-"Anayasa şekle bakar incelemez" diyorlar. Onlar normal kanunlar için geçerli. Burada teklif dah edilemez maddelerle ilgili bir düzenleme..

-Anayasa Mahkemesi Başkanı nezaket ziyaretinde bulunacak. 10 gündür tarih belirlemeye çalışıyorduk. Düzenlemenin kapsamı gelecekte genişletilebilir. Yarım kamu ve liseler dahil olacak.

-Bakın Prof. Ergun Özbudun "Başı açık öğrenciler için de Anayasal güvence verilmeli" diyor. İşte bu baskı laiklik ilkesinin çiğnenmesidir.

-Bunu kabul etmek demokrasinin ne olduğunu bilmemektir. Seçim sonuçlarıyla Türkiye'de yozlaşmış bir süreç dayatılmak isteniyor. Cumhuriyet demokrasi ile doğmadı. Şimdi demokrasi Cumhuriyeti boğmamalı.

-Bugünkü iktidar laikliği içine sindirememişlerdir. Duyularını çeşitli düzeyde ortaya koymuşlardır.

-Halkın kendisinden başka güvence yok. Yaşadığımız deneyler bize laikliğin güvencesisinin hukukun ve milletin iradesidir. Millete, sağduyuya güveniyoruz.

-Laiklik sicili bozuk bir siyaset adamının güvence vermesini bırakın, güvence veriyorsa sıkıntı var demektir. Siyasetçiler değil, kurumlar laikliğin güvencesi olur.

İnternet haber



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,229 µs