'cep'te! | " /> 'cep'te! | "/>

En Sıcak Konular

Dünyanın en tehlikeli silahı 'cep'te!

31 Ocak 2008 12:20 tsi
Dünyanın en tehlikeli silahı 'cep'te! 'Dünyanın en tehlikeli silahı nedir?' denildiğinde aklımıza ilk gelen cevap, 'atom bombası' oluyor. Oysa gerçek bu olmayabilir. Yaydıkları radyasyonla verdikleri zarar yetmezmiş gibi, cep telefonları şimdi de dünyanın en tehlikeli silahı koltuğuna ada

Sovyetler Birliği döneminde Kızıl Ordu-gizli servis haberleşmesinde kullanılan Rus kripto cihazlarını geliştiren mühendis Anatoliy Klepov, 21’nci yüzyılın en güçlü silahının sanıldığı gibi atom bombası olmadığını, onun yerini çoktan herkesin yanında taşıdığı cep telefonunun aldığını söyledi. Klepov’a göre dinleme cihazı olarak kullanılabilen cep telefonlarıyla, kişinin beynine komut yollamak bile mümkün.

Cep telefonunda gizli 8 silah

Rus kripto cihazlarını geliştiren Anatoliy Klepov, Hürriyet’e cep telefonlarının nasıl kötü amaçlar için kullanılabileceğini anlattı. Klepov’a göre cep telefonu, atom bombasından bile daha tehlikeli bir silaha dönüştürülebilir.

İşte cep telefonlarını silaha dönüştüren 8 teknoloji:

1. Dinlemek kolay GSM telefonu görüşmeleri basit bir şifrelemeyle dalga biçiminde iletiliyor. Kötü emeli olan kişi veya kişiler istedikleri şahsın görüşmesini cep telefonundan alıcı istasyona giden dalgayı yolda yakalayarak dinleyebilir.

2. Sözler değiştirilebilir Belirli teknik donanımla sizin konuşmanızı yolda ele geçiren kişiler, bilgisayar simülasyonuyla sizin sesinizle karşı tarafa farklı bilgi ulaştırabilir. Rus bir savcının telefonda ’Davanın sonuçlanması için bana dosyaları getirin’ sözleri, ’davanın sonuçlanması için bana Mercedes getirin’ şekline dönüştürülünce savcı rüşvetle suçlandı.

3. Cepteki mikrofon Cep telefonuyla konuşmasanız bile cihazın mikrofonu devamlı verici olarak çalıştırılabilir. Yanınızda mikrofonla gezmediğinizden emin olmak için çok basit bir GSM telefonu kullanmanız ve pilini yuvasından çıkarmış olmanız lazım. Palm türü modern cep telefonunun ana besleme ünitesini yerinden sökseniz bile cihazın içindeki bellek muhafaza piliyle uzaktan kumanda mikrofonunu faaliyete geçirmek yine de mümkün.

4. Şifreler çalınabilir SMS haberleşmeniz yolda yakalanabilir. Kredi kartı şifresi veya başka gizli bilgileri kesinlikle SMS yoluyla iletmeyin. Yolda çalınma ihtimali çok kuvvetli.

5. Sahte SMS gönderme Rus milyarder Roman Abramoviç ile boşandığı eşi arasında böyle bir olay yaşanmış. Abramoviç’in sevgilisi adından aşk mesajları eski eşinin telefonuna düşmüş. Yanıltıcı SMS göndererek sizi belirli bir yerde bekleyen suç unsurları bu noktaya gelmenizi sağlayabilir.

6. Virüsler Windows işletim sisteminin küçültülmüş biçimi kullanan palm tipi cep telefonları bu tür saldırılara tamamen açık. İşletim sisteminin kendisi yüzlerce güvenlik boşluğu içeriyor.

7. Mikrofon piller Kullanılan pilin kendisi kablosuz mikrofon olarak çalışabiliyor. Üstelik işin ilginç tarafı bu tür pillerin bazen üretici firma çıkışlı da piyasaya sürülüyor olması.

8. Yer belirleme GSM operatörü istediği taktirde sizin nerede bulunduğunuzu rahatlıkla tespit edebilir. Konum belirleme bölgedeki verici istasyonların sayısına göre 30 cm’den birkaç m.’ye kadar değişebilir.

En tehlikeli olasılık ’psikotron’

1960’larda ABD’de ve ardından da Sovyetler’de insan psikolojisinin belirli frekanstaki sinyallerle etkileme yöntemleri geliştirilmeye başlandı. Bugün polifonik ses iletim sistemiyle donatılmış herhangi bir cep telefonu rahatlıkla psikotron silaha dönüşebilir. Sıradan bir görüşmenin üzerine alçak frekanslı, genelde 10 ila 20 Hertz arasında değişen, parazit türü sesi andıran ek bilgi eklenerek sizi istenilen davranışlarda bulunmaya zorlayabilirler. Borsa çalışanı hisse satmak yerine büyük kayıpla satın almayı tercih edebilir.

50 bin dolara 10 bin cebi kontrol etmek

KLEPOV’a göre SSCB, Afganistan savaşını güvenli haberleşme sistemi eksikliğinden kaybetti. Kızıl Ordu, birlikler arasında görüşmeleri açık telsiz bantlarından yapınca pusuya düşmeye başladı. Aynı sıkıntıyı bugün ABD ve NATO güçlerinin de Afganistan’da yaşadığını iddia eden Klepov, "Taliban ile El Kaide militanları molla takımı olabilir, ancak 50 bin dolara alınabilen özel cihazla müttefiklerin aralarında yaptıkları tüm görüşmeleri deşifre edebilir. Afganistan ve Irak’taki durum Kuzey Irak’ta PKK ile mücadele eden Türk ordusu için de geçerli olabilir. 50 bin dolar fiyatı olan bir cihazla tamı tamına 10 bin GSM hattı kontrol altında tutulabilir" dedi.

Hürriyet



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,661 µs