En Sıcak Konular

Ergenekon'un tetikçileri artistmiş

31 Ocak 2008 13:44 tsi
Ergenekon'un tetikçileri artistmiş Ergenekon terör örgütünün Orhan Pamuk'u öldürmesi için tuttuğu iddia edilen iki tetikçinin, TV dizilerinde oynadığı ortaya çıktı. Örgütün 2 milyon dolara anlaştığı Selim A. ve 1 milyon dolar teklif etitği Erol Ö.'yü dizideki rollerini izledikten sonra s

Ergenekon terör örgütünün Orhan Pamuk'u öldürmesi için tuttuğu iddia edilen iki tetikçinin, TV dizilerinde oynadığı ortaya çıktı. Örgütün 2 milyon dolara anlaştığı Selim A. ve 1 milyon dolar teklif ettiği Erol Ö'yü dizideki rollerini izledikten sonra seçtiği anlaşıldı.

Ergenekon terör örgütünün Nobel ödüllü Orhan Pamuk'u öldürmesi için tuttuğu ileri sürülen tetikçiler Selim A. ve Erol Ö'nün mafya dizilerinde oynadığı ortaya çıktı. Örgütün, tetikçileri oynadıkları dizilerdeki rollerinden beğenerek seçtiği ve büyük miktarlarda para teklif ederek ikna ettiği belirlendi.

CİNAYET İŞLEDİ

Orhan Pamuk suikastı için Ergenekon örgütünün görev verdiği iddia edilen tetikçi Selim A, 18 yaşında, ağabeyinin katilinin kardeşini öldürdü. İstanbul'a kaçan Selim A. 23 yaşındayken ikinci cinayetini işledi. 31 Ağustos 2004'te İstanbul Kadıköy'de bir köftecide çalışan ayrıldığı nişanlısının eski sevgilisini de kurşun yağmuruna tutan Selim A, yine kaçmayı başardı.

ERGENEKON SAHİP ÇIKTI

Beyoğlu'nda, 'cast' ajansı aracılığı ile dizilerde 'tetikçi' rollerinde oynamaya başlayan ve polisin her yerda aradığı Selim A'ya, iddialara göre, Ergenekon örgütü sahip çıktı. Selim A'ya yakalanmaması için sahte kimlik temin edenlerin arasında, 'Ergenekon' operasyonunda tutuklanan uzman çavuş Muhammed Y'nin de olduğu öneri sürüldü.

ROLÜNÜ BEĞENDİ

İddialara göre, Selim A'yı, Ergenekon örgütünün yöneticisi olduğu ileri sürülen 'ölme ve öldürme yemini'yle Türkiye'nin tanıdığı emekli Albay Fikri Karadağ ile Bursa'da uzman çavuş Muhammed Y. tanıştırdı. Görüşmede Selim A'nın yanında getirdiği CD'lerden rol aldığı mafya dizilerindeki tetikçi rollerini izleyen Kuvvai Milliye Derneği Başkanı Karadağ, Orhan Pamuk'u öldürmesi için teklifte bulundu. Selim A ile Karadağ suikast için 2 milyon dolara anlaştı.

DİNLEMEYE TAKILDI

Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla ilgili tutuklanan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve emekli astsubay Oktay Yıldırım'ın ilişkilerinden hareketle örgütü çözmeye başlayan İstanbul Emniyeti, Orhan Pamuk'a suikast hazırlığını tespit etti. Telefon dinlemelerine takılan suikasti Ergenekon örgütünün Selim A'ya verdiğini belirleyen polis, şüpheliyi uzun süre takip etti. Suikast için hazırlıklarını tamamlayan Selim A. operasyondan 1.5 ay önce kimlik kontrolü bahanesiyle gözaltına alınarak iki cinayetten tutuklandı. Ergenekon soruşturmasının ortaya çıkmaması için de zanlı örgütle ilgili sorgulanmadı.

İkinci suikastçi cast ajansında yakalandı

Ergenekon örgütünün, Selim Akkurt'un tutuklanmasından sonra Orhan Pamuk'u vurması için Kuvvayı Milliye Derneği'nde bir süre çaycılık yapan Erol Ö. (35) ile anlaştığı ileri sürüldü.

Dernekte bir süre çaycı olarak çalıştıktan sonra sürekli eylemlere gönderildiği için ayrılan Erol Ö, bir süre Taksim Talimhane'deki bir cast ajansında (dizilere oyuncu ve figüran sağlayan şirket) çalışmaya başladı. Kalacak yeri olmadığı için burada yatıp kalkan Erol Ö.'ye ajans dizilerde rol buldu.

Mafya dizilerinde tetikçi rollerinde oynamaya başlayan Erol Ö, "Başkan seni burada görmek istiyor" şeklindeki telefonların ardından yeniden yuvaya döndü ve dernek yöneticileriyle görüşmeye başladı.

ÇOK PARA KAZANACAĞIM

Dernekteki görüşmelerde Erol Ö'ye, Orhan Pamuk'a düzenlenecek suikast karşılığında 1 milyon YTL teklif edildiği ve Ölmez'in bu görüşmeden sonra çevresindekilere, "Göreceksiniz yakında çok para kazanacağım. Düştüğüm yerden yeniden ayağa kalkacağım, battığım yerden yeniden doğacağım" dediği belirlendi.

PARA SAMİ HOŞTAN'DAN

Ajansta gözaltına alınan Ölmez'in polis tarafından el konulan bilgisayarında yapılan incelemelerde de "ödüllü işe büyük ödül" yazan şifreler bulunduğu öğrenildi. İflas eden bir işadamı olduğu öne sürülen Erol Ö'ye parayı operasyonda tutuklanan Sami Hoştan'ın vereceği öne sürüldü.

yeni şafak



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,496 µs