En Sıcak Konular

16 PKK sempatizanı mahkemede / Video haber

31 Ocak 2008 15:12 tsi
Şanlıurfa'da, PKK terör ögrütü üyesi olma ve araç kundaklama olaylarını organize etme iddiası ile polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 1'i bayan 16 kişi Adliye'ye sevkedildi.

Kaldıkları evlerde çok sayıda örgütsel döküman ve yasak yayın ele geçirilen zanlılardan 13'ünün ise üniversite öğrencisi olduğu ortaya çıktı.

Geçen pazar günü saat 05.00 sıralarında Bamyasuyu Mahallesi Stat ve Vatan Sokak'ta park halinde duran 63 YB 324 plakalı öğrenci servisi ile 02 FT 377 plakalı Doblo marka aracın kundaklanmasının ardından geniş çaplı operasyon başlatan polis, 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonlarda gözaltına alınan zanlıların evlerinde çok sayıda örgütsel döküman, yasak yayın ile örgütsel bilgilerin yer aldığı bir bilgisayara el konulmuştu.

Operasyon yapılan evlerin birinde ise toplantı halinde olan zanlıların, baskın sırasında klozete attığı çeşitli örgütsel bilgileri yazdığı kağıtlar da polis tarafından buradan çıkarılarak delil dosyasına konuldu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarında suçlamaları reddeden zanlıların, burada işlemlerinin tamamlanmasının ardından, 'Terör örgütü üyesi olmak, Suç ve suçluyu övmek, Terör örgütü propagandası yapmak ve Araç kundaklamak' suçlarından Adliye'ye sevkedildi. Zanlıların getirilişinden önce sabah saatlerinden itibaren Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Adliye'ye gelen vatandaşların kimliklerine, üzerleri arandıktan sonra içeri alınırken, Adliye ve çevresindeki tüm araçlar da kontrol edildi. Öğle saatlerine doğru polis kordonu altında Adliye'ye alınan zanlıların, savcılıktaki sorgulamaları sürüyor.

HABER7 



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,475 µs