En Sıcak Konular

Uğur Kaymaz'ın avukatı hakim karşısında

31 Ocak 2008 16:42 tsi
Uğur Kaymaz'ın avukatı hakim karşısında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde baba-oğul Ahmet ve Uğur Kaymaz'ın öldürülmesiyle ilgili davada, ailenin avukatlarından Tahir Elçi hakkında, ''adil yargılamayı etkilediği'' iddiasıyla açılan davanın duruşmasına başlandı.

Eskişehir'de farklı hakimlerden oluşan heyetin yer aldığı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuksuz sanık avukat Tahir Elçi, 9 avukatı ile ölen Ahmet Kaymaz'ın kardeşi Reşat Kaymaz katıldı.

Sanık avukat Elçi, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Dava süresince hiç bir şekilde adil yargılamayı olumsuz etkileme maksadıyla hareket etmediğini, aksine avukatlık kanunu çerçevesinde adil yargılamaya destek olmak için mücadele verdiğini belirten sanık Elçi, "Suçlanmamın asıl sebebi, davayla ilgli basına yaptığım açıklama değildir. Bu salonda görevimi icra ederken davayla ilgili yeniden olay yeri keşfi ve olay yerine giden polislerin amirlerinin mahkemeye çağrılarak dinlenmesi yönündeki taleplerim nedeniyle mahkeme başkanı ile yaşadığım tartışmadır.Bu taleplerim karşısında mahkeme başkanı hakarete varan tutum ve davranış sergilemiştir. Hakkımda dava açılmasının asıl sebebi budur" dedi.

Sanık avukatlarından 4'ü söz alarak müvekkillerinin yargılandığı davanın kamu davası kapsamından çıkarılmasını ve beraatini talep etti. Mahkeme, sanık ve avukatlarının daha geniş kapsamlı dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

Duruşma çıkışı adliye önünde bir açıklama yapan sanık Elçi, "Avukatlığını yaptığım Kaymaz davasının görüldüğü 19 Aralık 2005 tarihinde, duruşma çıkışında burada yine bir açıklama yaptım. Bir avukatın müvekkilini savunması en tabi haktır. Bu açıklamamda ( 'Taleplerimize kayıtsız kalındı. Ciddiye alınmayan bir tutum saptadım. Tarafsız yargılama istiyoruz. Adaletin burada gerçekleşmesini istiyoruz'' dedim. Ama, bu açıklamaların sonrasında (kamuoyuna yanlış bilgilendirdiğim ve adil yargılamayı etkilediğim) gerekçesiyle hakkımda dava açıldı" diye konuştu.

Duruşmayla ilgili konuşmak istemediğini dile getiren sanık Elçi, ancak Adalet Bakanlığı'nın hakkında soruşturma açılması yönünde izin vermesini kabullenemediğini vurgulayarak, "Bu iyi niyetli açılmış bir dava değildir. kamu kurumunda görevli insanların karşısına çıkan avukatlar için uygulanan bir yıldırma politikasıdır" ifadesini kullandı.

Olay Nasıl Gelişti

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 21 Kasım 2004 tarihinde düzenlenen polis operasyonunda 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ile babası 30 yaşındaki Ahmet Kaymaz dur ihtarına uymadıkları ve ateşle karşılık verdikleri gerekçesiyle çıkan çatışmada öldürülmüştü. Bunun üzerine sanık dört polis memuru hakkında meşru müdafaa sınırının aşılmasıyla birden fazla insan öldürmek suçundan dava açılmıştı.

zaman



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,641 µs