En Sıcak Konular

'Çok fazla öfke ve tepki aldım, biraz ürküyorum!'

31 Ocak 2008 21:43 tsi
'Çok fazla öfke ve tepki aldım, biraz ürküyorum!' Daha önce 'İslamcılar kazandı. Türkiye'yi terketmeyi düşünüyorum' açıklamalarıyla gündeme gelen Fazıl Say, sözlerinin yanlış tercüme edildiğini ve yanlış yerlere çekildiğini söyledi. Bir tv programına katılan Say, sokağa çıkmaya korktuğunu açıkladı...

TELEVİZYON GAZETESİ

Say, Alman gazetesi Süddeutsche Zeitung’da çıkan demecinden sonra kendisine yönelik yoğun tepki sebebiyle psikolojik zorluklar yaşadığını anlattı.

Say, "Son 7 haftadır çok fazla sokakta eskisi gibi gezeyim, İstiklal Caddesi’nde 2 saat yürüyeyim yapamam şu anda. Çok fazla öfke ve tepki aldım, biraz ürküyorum. Evden her çıkışımda biraz ürküyorum. Bunlar yeni şeyler benim hayatımda biraz alışmam, adapte olmam lazım" dedi.

Bu olumsuzlukların ruhuna yansıdığını söyleyen Fazıl Say, "Direkt müziğime yansımadıysa da ruh halime yansıdığı için şu anda kendimi eskisinden daha güçsüz hissediyorum. Bazı yeni şeylere alışma dönemi benim için. Bu toplumun değişimine alışma dönemi ve biraz da mücadele etme dönemi. Mücadeleyi kazanabiliriz de kaybedebiliriz de ama en azından hakikaten mücadele etme dönemidir" dedi.

Alman gazetesinde çıkan demecinde sözlerinin yanlış tercüme edildiğini yineleyen Fazıl Say, yıllardır üretmek için verdiği mücadeleden bahsetti.

Say, "Sözlerim tamamen yanlış tercüme edildi ve yanlış yönlere çekilmişti. "Giderim, gitmek istiyor" gibi laflar falan. Tam tersi hepimiz biliyoruz ben yıllardır mücadele verdim, yıllardır da üreten bir insanım. Kızımı mutlu ve aydınlık bir ülkede yaşatmak isterim. Onunla 20-30 yıl sonra Ege’de, Akdeniz’de mutlu yaz gecelerinin altında, yıldızların altında mutlu saatler geçirmek isterim. İnsanların istekleri kolay, ama istekleri gerçekleştirmesi şu vardığımız noktada kolay değil."

Haber10



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,145 µs