En Sıcak Konular

Sahte vekil, Parsadan'ın talebesi çıktı

20 Şubat 2008 08:39 tsi
Köylüleri, 'milletvekiliyim' diyerek iş bulma vaadiyle dolandıran Ali Rıza K., sağlığında Selçuk Parsadan'dan ders aldığını söylüyor. Ali Rıza K., aynı zamanda vatansever biri olduğunu savunuyor.

Anadolu'da yüzlerce köylüyü 'milletvekiliyim' diyerek dolandıran Ali Rıza K., Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde örtülü ödenekten para alan ünlü dolandırıcı Selçuk Parsadan'dan ders aldığını söyledi.  
 
Ali Rıza K., Parsadan yakalanmadan önce yanına giderek dolandırıcılığın incelikleri hakkında bilgi istemiş. 'Yeteneğin var' cevabını alan K., Parsadan'ın 'özellikle çek-senet dolandırıcılığı yap' tavsiyesini 'cezası çok, onu göze alamam' diyerek geri çevirmiş.

Ali Rıza K. ve ekibi, Anadolu'daki köylerde yüzlerce vatandaşı dolandırdı. Yüz binlerce YTL'lik vurguna imza atan üç kişilik dolandırıcılık şebekesi, Ankara polisinin özel operasyonuyla yakalandı. K. ve ekibi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlının emniyetteki ifadesi polisleri bile şaşkına çevirdi. Telefon açtığı köy muhtarlarının, 'köylerinden birkaç kişiyi devlet kurumlarında işe yerleştireceğiz' sözünü duyunca 'balıklama' atladığını anlatan K., ifadesinde şunları söylüyor: "Ben geçmişe dönük sigorta borçlarını yatırmak için adam başı 8 bin YTL lazım dedim. Onlar 'bu da sizin hakkınız efendim' diyerek 15'er bin YTL gönderdiler. Ben de dayanamayıp dolandırdım. Hatta bazıları tenekelerle peynir, yağ, bal dahi getirdi."

'Parsadan, yöntemimi çok beğendi'

Askerî personel iken geçim sıkıntısı nedeniyle istifa edip bu işlere girdiğini belirten Ali Rıza K., Selçuk Parsadan'la olan yakınlığını da polise anlattı. Ali Rıza K., ismini duyduğu Selçuk Parsadan'ı henüz yakalanmadığı dönemde ziyaret etmiş. Polis ifadesinde K. şu bilgileri veriyor: "Parsadan'la tanıştım. Beni sevdi, yanında kalmama izin verdi. Bana birkaç numara öğretti. Özellikle karşılıksız çekle dolandırıcılık işini önerdi. TCK'ya baktım, cezası diğer suçlardan daha ağır, ben bu işe girmedim. Kendi yöntemimi ölmeden önce Parsadan'a anlattım, çok beğendi. 'Boynuz kulağı geçti' diyerek şaka yaptı."

Parsadan'dan 'ders alan' Ali Rıza K.'nin yanında çalıştırdığı yardımcısı Mehmet A. ve sekreteri Sebahat K.'ye bile ketum davrandığı öğrenildi. Çalışanların, işin püf noktalarını öğrenmemeleri için görüşmelerini yalnız yaptığı ve planı hakkında hiçbir bilgiyi paylaşmadığı belirtildi. Öte yandan yüzlerce vatandaş dolandırmasına rağmen iyi bir vatansever olduğunu iddia eden Ali Rıza K. ifadesinde polise, "Vatanımı, milletimi canımdan çok severim. Yıllarca hizmet ettim. Gerekirse yine en önde cepheye giderim." dedi. K.'nin yapılan incelemelerde lüks araba ve evlere sahip olduğu da anlaşıldı.

Zaman



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,760 µs