kahve içip teslim oldu | " /> kahve içip teslim oldu | "/>

En Sıcak Konular

Savcıyla kahve içip teslim oldu

20 Şubat 2008 08:44 tsi
Savcıyla 
kahve içip teslim oldu Savcının kapısını çalarak içeri giren PKK'lı kadın militan, 'Teslim olmaya geldim' dedi. Savcı ise çay ve kahve ikram ettiği kadını ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı.

Terör örgütü PKK kamplarında 10 yıl kaldıktan sonra pişman olarak örgütten kaçan kadın terörist A.S, Diyarbakır'da Cumhuriyet Savcısı'na teslim oldu. Terör kapından kaçarak Diyarbakır'da ailesinin yanında bir süre kaldıktan sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen A.S, görevlilere nöbetçi savcı ile görüşmek istediğini söyledi. Bir konuda görüşmek istediğini söyleyerek savcının odasına giren A.S, “Ben 10 yıldır örgütteydim. Pişmanlık duyarak örgütten kaçtım. Teslim olmak istiyorum” dedi.

POLİS'TEN HOŞ GELDİN

Savcının, çay ve kahve ikramı ile rahatlayan A.S, terör örgütünün kamplarında yaşadıklarını anlattı. Savcı, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ni arayarak durumu bildirdi. Odaya gelen polis memurlarının “hoş geldin” demesinin ardından üzerindeki korkuyu tamamen atan A.S. ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki ifadesinin ardından tekrar teslim olduğu savcının odasına geri getirilen A.S, TCK'nın “etkin pişmanlık” maddesini içeren 221. maddesinden faydalandırılarak serbest bırakıldı.

GÖRDÜĞÜ İLGİ RAHATLATTI

Savcı ve görevli polis memurlarından beklenmediği bir ilgi gördüğünü belirten A.S, “Çok tedirgindim. Çünkü örgütteyken bize 'teslim olursanız, size işkence yaparlar' demişlerdi. Bu nedenle ilk etapta polise teslim olmak istemedim. O nedenle savcıya gittim. Ama savcının konuşması beni rahatlattı. Bu zamana kadar örgütte ve ailemde bana değer verilmemişti” dedi.

ERDOĞAN'DAN ETKİLENDİ

Lise son sınıf öğrencisiyken, ailesinin kendisine şiddet uyguladığını bunun kendisini arayışa sürüklediğini ve daha sonra aynı okulda eğitim gören iki kız öğrencinin telkinleri sonucu örgüte katıldığını kaydeden A.S, “Etkin pişmanlık” uygulamasını ailesinin yanına geldikten sonra öğrendiğini kaydeden A.S, “Ben örgütteyken hiçbir eyleme katılmadım. Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın söylemlerini televizyonda izledim. Onlardan etkilenip teslim olmaya karar verdim” dedi.

Yeni Şafak



Bu haber 300 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,226 µs