En Sıcak Konular

Ahmet Hakan'dan kızdıracak sözler

20 Şubat 2008 12:30 tsi
Ahmet Hakan'dan kızdıracak sözler Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Hakan Coşkun bugünkü yazısında yine bazılarını kızdıracak sözler sarfetti... Dindarların neden medyası olamıyor sorusunu soran Ahmet Hakan, bakın neler söylemiş?

BİR: Merkez medyada türbana çakan da bulunur, türbana destek çıkan da... Yani iyi kötü bir denge vardır... Ama "Dindar iktidarın dindar taraftar gazetesi", doğası gereği, herhangi bir dengenin kaygısını zerre kadar duymaz.

İKİ: Dinci gazete dediğimiz gazete, dini kendi bakış açısıyla yorumlar... Bu bakış açısına uygun düşmeyen yazıya "Gayri dini yazı" hükmünü vurur... İşin bu kısmında "Gazetecilik ilkeleri" ile "Dinsel ilkeler" çatışır... Bu çatışma karşısında dindar gazete, kararını "Yemişim gazetecilik ilkelerini... Dinime sahip çıkayım yeter" diye verir... Ve sansürü basar. Belki de bu yüzden dindar gazete olmaz.

ÜÇ: Dindar gazetenin okuru, başka gazetelerde görmeye tahammül gösterebileceği yazıları, fotoğrafları, resimleri, haberleri, kendi gazetesinde görmek istemez... Çünkü "Dindar gazete", dindar okurun gözünde bir tür kutsal alandır ve o alanda fenalıklara yer olamaz.

DÖRT: "Dindar iktidarın dindar taraftar gazetesi"nde "Farklı ses" boşluğu, liberal aydınlarla doldurulur... Ama o liberal aydınlar, bir gün gelip de "301", "AB’de sönen umutlar" gibi konulardan yola çıkarak "Dindar iktidar"a çakmaya kalkışınca, "Sevsinler sizi"den tutun da "Bunlar nankör kardeşim"e kadar varan bir dizi ayıp tepkiye muhatap olurlar. Bu da olayın doğası gereğidir.

BEŞ: Bütün bunların üzerine bir de "Dindar iktidar"ın ekstra tahammülsüzlüğünden söz etmemiz gerekir... İşte bakın, en kritik basınla sohbet programına çıkaracak muhalif gazeteci bile bulamıyorlar... Hasan Cemal mi? Hemen söyleyeyim: Hasan Cemal, eğer son dönemlerdeki iktidar eleştirilerini biraz daha sertleştirsin, isminin üstünün çizilmesi mukadder olacaktır... Yani tahammülsüzlük bu hızla giderse, üstü çizilmemiş gazeteci kalmayacak ortada...

Hürriyet



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,694 µs