En Sıcak Konular

Diyarbakır'dan savaş uçakları kalktı

20 Şubat 2008 16:31 tsi
Terör örgütüne yönelik operasyonlar sürerken, bugün Diyarbakır Askeri Havaalanı-ndan jetler peş peşe havalandı. Irak sınırına yönelen uçaklar bir süre sonra geri döndü.

Terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ederken, bugün Diyarbakır Askeri Havaalanından savaş uçakları havalandı.

Bir süre önce Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'ya ait Zap-Şivi, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen hedefleri başarıyla vuran Türk Hava Kuvvetleri'ne mensup savaş uçakları, bugün öğlen saatlerinde Diyarbakır'dan havalanarak Irak sınırına yöneldi. Uçaklar bir süre sonra üsse geri döndü.

Öte yandan, güvenlik güçlerince Şırnak'ın Cudi ve Küpeli dağları başta olmak üzere terör örgütü mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonlar hava destekli olarak aralıksız sürüyor.

TERÖRİSTLER MAYIN DÖŞÜYOR

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçakların Kuzey Irak'taki PKK terör örgütü kapmlarının bombalamasının ardında kaçan teröristler, Türk ordusunun muhtemel kara operasyonuna karşı sınıra mayın döşerken, Diyarbakır'dan kalkan F-16 savaş uçakları terör örgütü kapmları üzerinde alçak uçuş yaptı.

PKK terör örgütüne yönelik son yılların en kapsamlı operasyonunu yapan Türk ordusu örgüte ağır zayiat verdiriyor. Irak sınırına yakın bölgelere askeri yığınak yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kara operasyonuna hazırlanırken, ABD'den gelen istihbarat çalışması doğrultusunda PKK kamlarına uzun menzili füzeler ile nokta operasyonu düzenleyen F-16 savaş uçaklarının terör örgütü kamplarının bombalamasının ardından bölgede kaçan teröristler Türk ordusunun muhtemel kara operasyonunda mehmetçiğe pusu kurmak için, Türkiye ve Irak'ı bir birine bağlayan Haftanin ve Hayırsız Dağların bulunduğu Amediye, Kanimasi, Hakurk bölgelerine kara mayınları düşüyor.

F-16 SAVAŞ UÇAKLARI TERÖR KAMPLARINDA KEŞİF UÇUŞU YAPTI

Örgütün faaliyetlerini bitirmek için Türkiye kara operasyonuna hazırlanırken, terör kamplarına ağır zaiyat veren savaş uçakları Kuzey Irak'taki PKK üsleri üzerinde keşif uçuşu yaptı. Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı üssünden kalkan F-16 savaş uçakları, Amediye ve Kanimasi üzerinde alçak uçuş yaptığı öğrenildi. Diyarbakır'da son günlerde hava haretliği göze çarparken uzun menzilli füzeler ile kalkan uçakların sınır ötesi ve sınır içerisinde terör örgütü kapmlara nokta operasyonu düzenlediği öğrenildi.

15 DERECE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde PKK terör örgütüne yönelik hava destekli operasyonları aralıksız sürdüren askerler -15 derecede ağır kış koşullarına aldırış etmeden teröristler ile çatışıyor. Terör örgütü mensuplarının Türkiye'ye sızmalarına karşı bestler dereler, Cudi, Gabar dağlarında operasyonlar devam ediyor. Sıcak çatışmaların sürdüğü Şırnak'ın Beytüşşebap, Cizre ve Hakkari'nin Uludere, Yüksekova kırsalına zırhlı askeri araçlar sevk ediliyor. Bölgedeki askeri birliklere, Bolu Dağ Koman özel birliği ve yaklaşık 5 bin geçici köy korucusu katılıyor.

İSKENDERUN'DAN SINIRA 30 ARAÇLIK KONVOYLA CEPHANE VE ASKER SEVKIYATI YAPILDI

Hatay'ın İskenderun ilçesinden, sınıra sıfır noktada bulunan birliklere cephane ve asker sevkıyatı yapıldı.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar olumsuz hava koşullarına rağmen aralıksız devam ederken, sınır kesimindeki birliklere cephane ve asker sevkıyatı sürüyor.

Bugün sabah İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan frekans karıştırıcı "jammer" adı verilen araç ve cephanelerin bulunduğu tahmin edilen zırhlı araçlar ile asker sevkıyatı yapıldı.

Tugay Komutanlığı'ndan çıkan yaklaşık 30 araçlık askeri konvoy, Irak sınırına yakın kesimlerdeki birliklere kaydırılmak üzere karayoluyla bölgeye hareket etti.

Sabaha karşı sınıra tanklar sevkedildi

IRAK sınırındaki Şırnak ve Hakkari’de askeri hareketlilik her geçen gün artıyor. Dün gece ve bu sabah da sınırdaki birliklere asker, mühimmat ve tanklar sevkedildi. Yol güzergahlarındaki önlemler en üst seviyeye çıktı. Sınırın sıfır noktalarında helikopterler sürekli keşif uçuşları yaparken, Şırnak ve Hakkari dağlarında başlatılan operasyonlar ise sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Şırnak ve Hakkari’nin karlı dağlarındaki başlattığı operasyonlar kesintisiz devam ediyor. Komandolar, Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızdıkları belirlenen bir grup teröristin izini bulmak için mağaraları didik didik arıyor. Küpeli, Cudi, Kato, Bestler-Dereler ve Çırav dağlarında ağırlıklı olarak süren operasyonlara, gece de devam ediliyor. Ayrıca Şırnak’ın Beytüşşebap ve İdil ilçeleri kırsal alanlarında da arazi arama tarama faaliyeti aralıksız sürüyor. Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçesinin sıfır noktalarındaki stratejik bölgeler Jandarma Özel Harekat Timleri ile özel eğitimli komandolar tarafından terörist sızmalarına karşı tutuldu. Bu bölgede zaman zaman silah sesleri duyulduğu belirtildi.

Bölgede askeri hareketlilik de her geçen gün artıyor. Dün gece Şırnak ve Silopi’ye çok sayıda asker ve mühimmat sevkiyatı yapıldı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte de Irak’ın sıfır noktasındaki birliklere tanklar gönderildi.

AA-Hürriyet
 



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,888 µs