En Sıcak Konular

Lavrov: Kıbrıs politikamızda bir değişiklik yok

20 Şubat 2008 16:59 tsi
Lavrov: Kıbrıs politikamızda bir değişiklik yok Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Kıbrıs sorunu konusundaki tutumumuzda değişiklik söz konusu değil. Bizim bu konudaki tutumumuzun temelini BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde iki tarafın kabul edebileceği bir çözüm bulunması oluşturuyor" de

Babacan, iki günlük resmi ziyaret için geldiği Moskova'da, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesinin ardından yapılan ortak basın toplantısına katıldı.

Rusya ile enerji alanında işbirliğine çok büyük önem verdiklerini ifade eden Babacan, "Bu işbirliğinin ileride çok daha farklı boyutlara ulaşması için çabalayacağız. Rusya ile Türkiye, özellikle petrol ve doğal gazın başka pazarlara ulaştırılması için son derece önemli iki ülke. Enerji konusundaki çalışmalarımızın birbirini tamamlayıcı çalışmalar olmasını önemsiyoruz. Her iki ülke de bu yönde gayret gösterecek" diye konuştu.

Rus ve Türk güvenlik makamları arasında çok iyi işbirliği bulunduğuna dikkati çeken Lavrov, özellikle terörizm, uyuşturucu ve insan kaçakçılığıyla mücadele konusunda çok iyi işbirliği olduğunun altını çizdi.

Orta Asya ile Kafkaslar'da güvenliğin sağlanmasının Türkiye ve Rusya'nın çıkarına olduğunu kaydeden Lavrov, iki ülkenin bu konular üzerinde "sıkı temas" içinde olduğunu sözlerine ekledi.

Lavrov, bir gazetecinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batının KKTC konusunda çifte standart uyguladığı açıklamasının, Moskova'nın Kıbrıs konusunda politika değişikliği anlamına gelip gelmediği yolundaki soruya şu karşılığı verdi:

"BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonunu destekliyoruz. BM Genel Sekreteri'nin inisiyatifinde danışmalar ve görüşmeler yapılmaktadır. Bunların kolay geçmediğini biliyoruz. Ancak biz bunların tarafların kabul edebileceği ortak bir çözüm bulununcaya dek sürdürülmesi taraftarıyız."

Putin'in Kıbrıs konusunda yaptığı açıklamada kimseyi itham etmediğini belirten Lavrov, "Sayın Putin, sadece çifte standartların mevcut olduğunu söyledi. Sayın Putin'in söylediği, Kıbrıs konusunda herkesin uluslararası hukuk çerçevesinde hareket ettiği, ancak Kosova konusundaki tutumun ise tam aksine olduğu. AB, Kosova'da hukukun üstünlüğünün sağlanması için bir misyonu, kimseye danışmadan uluslararası hukuku ihlal ederek göndermek istiyor. Hem Kosova, hem Kıbrıs konusundaki tutumumuz kabul edilen uluslararası hukuk temelindedir" dedi.

Haber 10



Bu haber 276 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,259 µs