En Sıcak Konular

Olmayan araziye 30 bin başvuru

20 Şubat 2008 19:28 tsi
Şanlıurfa'da Reform toprak verecek dedikodusuna 30000 müracaat gelince Tarım Reform önünde böyle kuyruk oluştu.

Toprak dağıtımı olmamasına rağmen kulaktan kulağa toprak dağıtılıyor diye binlerce kişi Şanlıurfa Merkez, Harran ve Akçakale ilçeleri başta olmak üzere Tarım Reformu Bölge Müdürlüğün akın etti. Kurum iş yapamaz hale geldi. Her müracaata de toprak dağıtımı bulunmayacağı şekilde dilekçelerine cevaplarda yazılmaya başlanınca Tarım Reformu Bölge Müdürlüğünün iş yükü bir anda arttı. Vatandaşlara izah etmelerine karşı dilekçe vermek istemelerine diretmelerine ise kurum müracaatları almaya devam ediyor.
Tarım Reformu Bölge Müdürü Mustafa Hayri Bilim: son günlerde çiftçi vatandaşlarımız tarafından yoğun şekilde dairemize dilekçe ile başvuru talepleri olmaktadır. Hazine arazisinin dağıtımından yararlanmaları talepleri var. Biz herhangi bir müracaat etmeleri konularında beyanda bulunmadık. Dağıtım yapılacak köy mahallinde gerekli yalar çerçevesinde ilanlar yapılarak usulüne uygun toprak  talep başvuru formları  ile müracaat etmeleri istenir. Bu formlar ancak değerlendirmeye alınır.

Vatandaşlarımızın kendi sağdan soldan bir takım duyumlarla hareket ederek dilekçe ile dairemize başvurmalarından bir sonuç alamayacaklarının bilinmeleri kendilerine defalarca anlatıldı. Ancak bu talepler devam etmektedir. Bizim dağıtım programı bulunmayan yerlerde bu tip yapılan başvurular dikkate alınmayacak ve olumsuz cevap verilecektir.

Ayrıca sunu belirtmek istiyorum kurumumuzun mayınlı arazilerle ilgili yetki ve sorumluluğu şuan itibari ile bulunmamaktadır.Dağıtım yapılacağı zaman vatandaşlarımız iyice emin olsunlar ki mutlak suretle haberleri olacaktır. Başvurmaları sağlanacaktır. Dedi.

Bu işe en çok sevinen ise arzuhalciler oldu. Akçakale’den iki arzuhalcinin binanın önüne gelerek vatandaşlara dilekçe yazdıkları öğrenildi.

   Vatandaşlar ise toprak reformu için geldik. Tarlamız yok tarla alacağız.Dilekçemiz elimizde buraya geldik bakacağız ne olacak.bazı vatandaşlar ise biz de geldik inşallah biz arazi verilir diye konuştular.



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,995 µs