En Sıcak Konular

Sarkozy serbest düşüşte!

25 Şubat 2008 09:45 tsi
Sarkozy serbest düşüşte! Fransa Cumhurbaşkanı'nın geçen temmuz ayında yüzde 68 olan popülaritesi şubat itibariyle yüzde 38'e indi.

Fransa'da yapılan son kamuoyu araştırmaları, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin popülaritesinin her geçen gün daha da düştüğünü ortaya koydu.
Fransa'da çıkan haftalık "Le Journal Du Dimanche" gazetesinde dün yayımlanan ve IFOP adlı şirket tarafından yapılan kamuoyu anketine göre, Sarkozy'nin geçen temmuz ayı başında yüzde 68 olan popülaritesi şubat ayı itibariyle 30 puan gerileyerek yüzde 38'e düştü. Her ay başında yapılan ankete Başbakan François Fillon'un popülaritesi ise yüzde 57 olarak belirlendi.


Bir ayda 9 puan düştü
Anket sonuçlarına göre, Sarkozy'nin popülaritesi son bir ayda 9 puan gerilerken, aynı sürede Fillon 7 puan kazandı. Böylece, Fransa ikinci cumhuriyet tarihinde ilk kez bir başbakan cumhurbaşkanından çok daha popüler hale gelmiş oldu.
Aradaki farkın 19 puan gibi şaşırtıcı derecede yüksek olması da yorumcuları ayrıca düşündürüyor. Carla Bruni ile olan özel hayatını teşhir etmesi ve seçimden önce halkın satın alma gücünü artırma sözü verdiği halde bu konuda henüz bir icraatının görülmemesi ilk akla gelen nedenler arasında.
Önceki devlet başkanları hep geri planda kalıp gündelik sorunları başbakanlarının üzerine yıkarken, Sarkozy'nin hep önde gözükmek istemesinin de gelişmede etkili olduğu sanılıyor. Kıskanç kişiliğiyle tanınan Sarkozy'nin Fillon'un kendisinden daha popüler olmasına tahammül edip etmeyeceği merak konusu.


Vatandaşla 'HIRLAŞTI'

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, önceki gün açılışını yaptığı 45. Paris Uluslararası Tarım Fuarı'nda bir ziyaretçiyle ağız dalaşına girdi. Fransa'da yayımlanan Le Parisien gazetesinin bir muhabiri tarafından kaydedilen ve gazetenin internet sitesinde yayımlanan görüntülerde fuar alanına gelen Sarkozy'nin, gözlüklü bir adama tokalaşmak için elini uzattığı görülüyor.
Söz konusu ziyaretçiden, "Yoo, bana dokunma" karşılığını alan Sarkozy gülümseyerek, "Çek arabanı öyleyse" cevabını veriyor. Adamın kendisine, "Midemi bulandırıyorsun" demesi üzerine Sarkozy ziyaretçiye, "Çek arabanı zavallı geri zekâlı!" diye çıkışıyor.

Carla, ilk 'first lady'liğini yaptı

Geçen şubat ayında Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'yle evlenen eski top model Carla Bruni, önceki gün eşiyle birlikte Elysee Sarayı'nda, Kolombiyalı Fransız politikacı Ingrid Betancourt'un FARC militanları tarafından kaçırılmasının 6'ncı yıldönümü nedeniyle Betancourt'un ailesini ağırladı. Betancourt'un kızı, oğlu ve eski kocasıyla yakından ilgilenen Bruni böylece, cumhurbaşkanı eşi olarak ilk kamu görevini yerine getirmiş oldu.

milliyet



Bu haber 299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,863 µs