En Sıcak Konular

Vatikan'ın planı tutmadı!

11 Mart 2008 09:45 tsi
Vatikan'ın planı tutmadı!
İtalya'da Prodi hükümetinin devrilmesinin ardından, İspanya'da da genel seçimler öncesinde Zapatero iktidarına savaş açan Vatikan amacına ulaşamadı.

Başbakan Zapatero liderliğindeki Sosyalist Parti, önceki gün yapılan genel seçimlerden oyların yüzde 43'ünü alarak galip çıktı.

İspanya'da önceki gün yapılan genel seçimlerin galibi, Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero liderliğindeki Sosyalist Parti oldu. Parti, oyların yüzde 43'ünü alarak 350 üyeli İspanya Parlamentosu'nda 169 sandalye kazandı. Zapatero'nun bu galibiyeti, Vatikan'ın seçimler öncesinde hükümeti devirme planını da suya düşürdü. Başbakan ve Sosyalist Parti'nin ahlaki değerleri ve aile kurumunu yıkmaya çalıştığını savunan ispanya Kilisesi, vaazlarda Muhafazakar Parti'ye oy vermeleri telkininde bulunuyordu. Sık sık Zapatero hükümetine yüklenen açıklamalar yapan Papa 16'ıncı Benedict, geçtiğimiz yıl yeni İspanya Büyükelçisi'ni kabulünde 'Hükümetinizin eşcinsel evliliklere izin vermesi ve kürtaja göz yumması kabul edilemez' demişti. Madrid'de 15 bin kişinin katıldığı gösteride Sosyalist Parti hedef alınmıştı.

PAPA SIK SIK BASKI YAPIYORDU

Başbakan Zapatero seçim sonrası Madrid'deki partisinin genel merkezinde halka hitabında, İspanyolların net bir şekilde tercihini ortaya koyduğunu, gerilimden uzak yeni bir dönemi başlatmaya karar verdiklerini söyledi. Zapatero bu noktada, izledikleri iyi politikaları geliştirme, yanlışları da düzeltme sözü verdi. Sosyalist Parti 4 yıl önce ise Madrid'de tren istasyonlarını hedef alan ve 191 kişinin öldüğü bombalı saldırılardan üç gün sonra yapılan seçimleri kazanmış ve sürpriz şekilde iktidara gelmişti. Sosyalistler, seçim vaatlerini tuttular, Irak'taki İspanyol askerlerini çektiler. İspanya'da halk, hükümetin, eşcinsellerin evlililiklerini yasallaştırma ve boşanmayı kolaylaştırma gibi liberal-reformlarına destek vermiş oldu.

yenişafak



Bu haber 310 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,739 µs