Öcalan kendisiyle görüşen paşaları Öcalan kendisiyle görüşen paşaları

En Sıcak Konular

Öcalan kendisiyle görüşen paşaları 26 Nisan 2008 09:13 tsi
Öcalan kendisiyle görüşen paşaları Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları ile geçen hafta gerçekleştirdiği görüşmenin tutanakları yayınlandı. Öcalan açıklamalarında kendisi ile görüşen üst düzey paşaların isimlerini verdi.

 
Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları ile geçen hafta gerçekleştirdiği görüşmenin tutanakları Firatnews haber ajansında yayınlandı.

Öcalan açıklamalarında askerle teması ilk kez dile getirdi. Emniyet İstihbarat Teşkilatı'nın eski Başkanı Bülent Orakoğlu'nun yıllardır dile getirdiği Asker-PKK teması ilk kez bu açıklamalarla teyit aldı.

Öcalan görüşme tutanaklarında ilginç iddialara yer verdi. Öcalan'ın iddiaları şöyle:

“'93'ten günümüze barış çabalarını sürdürdüğüm biliniyor. '90'ların başında Turgut Özal'ı çok ciddiye almamıştım, bir kandırmaca olabileceğini düşünüyordum. Ancak sonradan Turgut Özal'ın ciddi yaklaştığını ve önemli bir devlet adamı olduğunu anladım. Daha sonra Erbakan'la mektuplaşmalarımız oldu. Özal'da yaptığım hataya düşmemek için Erbakan'ı ciddiye aldım. Mektuplaşmalarda çözüm talepleri konusunda üzerime düşeni yapacağımı belirttim. Turgut Özal'a yeterince tanımadığım şansı aynı hataya düşmemek için bu sefer Erbakan'a fazlasıyla tanıdım. Ancak bu süreçte 28 Şubat darbesiyle kesildi. Yine '99-2000 yılları arasında askeri kanattan Kıvrıkoğlu-Aytaç Yalman ekibi benimle görüşmeler gerçekleştirdiler. Hatta askerin hassasiyetini de dikkate alacağımı belirtmiştim. Ancak başaramadılar. Bu sürecin de önü kesilmiş oldu.”

İlişkileri 4 yıl Aytaç Paşa Sürdürdü

Abdullah Öcalan, 16 Şubat 1999 tarihinde Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Öcalan, yakalanmadan önce Suriye'de bulunuyordu. 1999 yılında dönemin 2.Ordu Komutanlığını sürdüren, ardından da Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Aytaç Yalman, 1998 yılında Suriye ile yaşanan kriz sonrası 20 Ekim 1998'de imzalanan Adana mutabakatı gereği, Türkiye Cumhuriyeti adına Türkiye-Suriye güvenlik ilişkilerini 4 yıl süre ile sürdürmüştü.

Orakoğlu: Teması Yakaladık Devrildik

Emniyet İstihbarat Dairesinin 28 Şubat dönemindeki Başkanı Bülent Orakoğlu, bazı üst düzey paşalarla PKK'nın temasını tespit ettiklerini bunun kanıtlarının Emniyet İstihbarat Dairesi'nde olduğunu söylüyordu. Orakoğlu, bu teması daha da ileri boyutlara götürmeye başladıklarını ancak 28 Şubat ortamında devrildiğini belirtiyor.

"Darbeyi engelleyen Polis" olarak bilinen Orakoğlu, Batı Çalışma Grubu'nu ortaya çıkarmış, darbe hazırlıklarını deşifre etmişti. Bunun sonucunda bir hukuk skandalı çerçevesinde görevinden alınmış ve Mamak Askeri Cezaevine atılmıştı. Ancak Orakoğlu tarihe geçen savunmasıyla beraat etmişti. Orakoğlu o dönemi "Deşifre" isimli kitabında anlatmıştı. 

 



Bu haber 1,796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,044 µs