En Sıcak Konular

'Umarım Tuncay Özkan partiyi de satmaz'

1 Haziran 2008 12:38 tsi
ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Yunus Emre'nin ''Kuru idik yaş olduk, ayak idik baş olduk'' şiarının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, ''Ayakları baş yapma mücadelesinde kararlıyız'' dedi.

Uras, partisinin Bursa il binasında düzenlediği basın toplantısında, uzun zamandan beri AK Parti karşısında sol seçeneği oluşturma mücadelesini sürdürdüklerini, hem yerel, hem genel seçimlerde solun ortak duruşunu sergileyebileceklerine inandıklarını belirtti.

AK Parti'nin toplumu bir kalıba dökmek istediğini, ancak toplumun bu kalıba uygun olmadığını savunan Ufuk Uras, önümüzdeki süreçte demokratik hedeflerinin yanına sosyal hedefleri de koyarak alternatif iradeyi oluşturacaklarını kaydetti.

Uras, hedeflerinin Bursa ve Türkiye'de solun kapsama alanını geliştirmek, toplumsal derinlik kazandırmak, solu büyütecek adımlar atmak olduğunu anlatarak, yerel seçimlerin bunun için uygun bir seçim olduğunu söyledi. Ankara'dan ''paraşütle atanan'' adaylar belirlemeyeceklerini, herkesin, mahallerine koyacakları sandıkta kendi adayını kendisinin belirleyeceğini anlatan Uras, ''AK Parti'yi demokratik yollarla yenebileceklerine inandığını'' ifade etti.

Uras, şöyle devam etti:

''Başarmanın yolu kendi gücümüze, örgütlü gücümüze inanmaktan geçiyor. Sol zaten AK Parti politikalarına karşı tepkisini koyuyor. Yunus Emre'nin (kuru idik yaş olduk, ayak idik baş olduk) şiarı bizim için çok önemli. Ayakları baş yapma mücadelesinde kararlıyız. AK Parti hala içine girdiği travmadan, şoktan çıkabilmiş değil. Ülkenin bütün kaynaklarını yağma etmeyi hedefleyen siyasi zihniyet karşısında halkın adres ve çözüm arayışını ortak duruşumuzla gerçekleştireceğiz.''

Ufuk Uras, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın makam odasında dinlendiğine ilişkin iddialarının hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

''Evimizi, binalarımızı, telefonlarımızı dinleyeceklerine sözümüzü dinlemeyi tercih etselerdi zaten bu sorunlar olmazdı. ÖDP'nin, solun sözünü dinleselerdi memleket bu hale gelmezdi. ÖDP kocakulak kampanyasını başlatarak bazı partilerin, gazetelerin dinlenmesini ele alan, hukuk mücadelesi başlatan ilk partidir. CHP, son gelişmeler karşısındaki tavrıyla solla, emekle, demokrasiyle bir ilgisinin olmadığını göstermiştir. (Genel sekreterinin kim olduğunu söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim) diye bir laf var mı bilmiyorum ama iktidarı ve muhalefetiyle son derece tuhaf bir durumla karşı karşıyayız.''

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, ''Türkiye'de sadece gayrimüslim azınlıklar değil Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor'' açıklamasının sorulması üzerine Uras, ''Ali Babacan, bu ülkeyi yıllardan beri yöneten siyasi iradenin üyesi; dolayısıyla şikayet etme hakkı yok. Türkiye'de herkes için demokrasiyi savunmak gerek. Demokrasi ve özgürlüklerin pazarlık konusu olması AKP'nin söylediği gibi sorunlar yaşanıyorsa, bu kendi icraatlarından kaynaklanıyor'' yanıtını verdi.

Ufuk Uras, gazeteci Tuncay Özkan'ın liderliğini yaptığı, ''Biz kaç kişiyiz'' platformunun parti kurma düşüncesinin olduğunun anımsatılması üzerine de, ''Umarım orada da televizyon kanalı gibi alım-satım olmaz'' yorumunu yaptı.

AA
 



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,758 µs