En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu'ndan hem nalına hem mıhına

1 Haziran 2008 19:51 tsi
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, iktidar ve ana muhalet partisi CHP'yi eleştirerek, “İktidarında muhalefetinde gündemi aynı değil, Onun için milletimiz iktidardan ve muhalefetten ümidini kesmiştir”

BBP'nin organize ettiği birlik beraberlik bölge toplantısına katılmak üzere Bingöl'e gelen Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 18 ilin parti başkanlarıyla biraraya geldi. Muhsin Yazıcıoğlu, Bingöl Kültür Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen toplantıda iktidar ve muhayefeti eleştirdi. Yazıcıoğlu, “Biz temel özgürlüklerden yanayız. Ama ne yazık ki, iş başına gelen iktidarlar temel sorunları çözemediler. İktidarın da, muhalefetin de gündemi aynı değil, Onun için milletimiz iktidardan ve muhalefetten ümidini kesmiştir. İktidara da muhalefete de tepkisi vardır. Ve birleri sürekli çökümsüzlük üreterek, birileri de milleti iradesini heba ederek milletin verdiği imkanları boşa harcayarak, israf ederek milletin güvenini kaybetmiştir.

Türkiye’de bir takım sorun olarak ortaya konulan inanç özgürlüğü, eğitim hakkı, eğitimde fırsat eşitliği, imtihanlarda fırsat eşitliğini sağlayacak düzenlemeleri neden yapmıyorlar. Niye Siyasi Partiler Yasası'nı, Seçim Kanunu'nu çıkarmadınız. Niye dokunulmazlıkları kaldırmadınız. Bunları yapabilme imkanına sahipsiniz. Sadece yakınıyorsunuz. Sadece mağdur edildiniz psikolojisini yaymaya çalışıyorsunuz. Maalesef milleti aldatıyorlar. Millete yalan söylüyorlar.”
Dinlenme ve teknik takip konularıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu, “Mahkeme kararı olmadan insanların dinlenilmesi ve takip edilmesini doğru bulmuyoruz. Devlet kendi güvenliği, vatandaşlarımızın huzuru, çocuklarımızın uyuşturucudan korunması için elbette mahkeme kararıyla takip yapabilir, dinleyebilir. Ama siyasi partilerin dinlenmesi vatandaşlarımızın yasa dışı olarak dilenmesi özel hayata müdahale edilmesi asla kabul edilemez. Bunu kesinlikle onaylamıyoruz” diye konuştu.

CHP’yi komplocu tavır takınmakla suçlayan Yazıcıoğlu, bu tavırlarla ülkenin gerilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Türkiye’nin gündemini, ‘dilendik, dinleniyoruz ve takip ediliyoruz’ yaygarasıyla işgal etmiş olan CHP’nin aslında dinlenmediği, böyle bir muameleye maruz kalmadığı ortaya çıktı” diye konuştu.

milliyet

 

 



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,291 µs