En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'a Türk Dili ödülü

1 Haziran 2008 19:55 tsi
6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatı kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğn'a Karamanoğlu Mehmet Bey Türk Dili Ödülü verildi.

Törene Kızılcahamam'daki yoğun programı nedeniyle katılamayan Başbakan Erdoğan'ın ödülünü Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik aldı.
Sahneye gelerek ödülü alan Bakan Çelik burada bir konuşma yaptı.

Çelik, "Öncelikle organizasyon komitesine, Karamanoğlu Mehmet Bey Türkçe Ödülü'nü Başbakanımıza verdikleri için teşekkür ederim. Çok güzel organize edilmiş bu anlamlı organizasyonda emeği geçen bütün gönül dostlarına gönüller, kucaklar dolusu selamlarımızı, sevgilerimizi arz ediyorum."dedi.

Türkiye'yi dünyaya taşıyan, dünyayı Türkiye'ye taşıyan, dünyaya Türkçe öğreten bu güzel organizasyon karşısında söylenebilecek çok fazla söz olmadığını belirten Bakan Çelik, "Mesele ortadadır. Fazla söze gerek yok." dedi.

Çelik, "Burada perde arkasında olan, dünyanın ismini bile bilmediğimiz ülkelerine ismimizi götüren, bayrağımızı dalgalandıran eğitimci arkadaşlarıma, öğretmenelere kucaklar dolu selamlar. Onların alnından öpülesi, elinden öpülesi insanlar olduğunu belirtmek isterim. Türkiye dünyanın parlayan yıldızı olarak yoluna devam ediyor. Kim karamsarılk topumları ekerse eksin, kim felaket telllığı yaparsa yapsın geleceğimiz aydındır. Önümüz parlaktır. Her alanda Türkiye dünya milletleri arasında farklılığını gösteriyor. Lafla vatanperverlik olmaz sözle milliyetçilik olmaz. Milliyetçilik Türkiye'yi ileri götürmektir. Medeni milletlere arasında olduğumuz yeri biraz daha ilerilere çıkarmakır. Bunun en güzel örneği bu organizasyondur. Bu organizasyon gözlerimizin yaşarmasına neden oluyor. Başbakanımız gelemedi. Beni çağırdı. Bana 'Dünyanın 110 ülkesinden gelen 550 çocuğumuz başta olmak üzere salonda bulunan herkese, bu çorbada tuzu olan herkese kalbi selamlarımız ilet' dedi." ifadelerini kullandı.

cihan

 



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,014 µs