Sünnilik iflas ediyor | " /> Sünnilik iflas ediyor | "/>

En Sıcak Konular

Cem Vakfı Başkanı: Sünnilik iflas ediyor

3 Haziran 2008 17:57 tsi
Cem Vakfı Başkanı: Sünnilik iflas ediyor Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'dan ilginç iddialar: “Sünni inanç anlayışının iflas etmeye yöneldiğini içtenlikle söyleyebilirim." diye konuştu. Peki Doğan'a göre Sünniler kime yöneliyorlar? İşte ayrıntılar...

Viyana Türk Alevi Birliğinin düzenlediği “Aleviliğin dünü, bugünü ve yarını” konulu konferansta konuşan Doğan, Aleviliğin İslam dışı olduğunu öne süren  zihniyetin çağ dışı olduğunu söyledi. Doğan Aleviliğin gönül kırmamaya dayanan, şekli ikinci plana iten bir inanç anlayışı olduğunu belirterek “Alevi olarak doğmak büyük bir şans” dedi.

Doğan, “Alevilik İslam dışıdır diyen çevrelerin de dara düşünce Mevlana’ya, Hacı Bektaş-ı Veli’ye, Yunus Emre’ye sığındıklarını” kaydederek, “Sünni inanç anlayışının iflas etmeye yöneldiğini içtenlikle söyleyebilirim. Sünni ve Şafi kardeşlerimiz Mevlana’yı, Hacı Bektaş-ı Veli’yi araştırmaya ve sevmeye başladılar” diye konuştu.


İKİ BİN DAVA

Ders kitaplarında Aleviliğin de öğretilmesi yolundaki taleplerinin uygulanması için Milli Eğitim Bakanlığı’na karşı bugüne kadar iki bin dava açtıklarını anlatan Doğan, “İstediğimiz gibi değil ama bu yıldan itibaren Aleviliği de ders kitaplarına koydular. Bunun zamanla düzelteceklerine inanıyorum” dedi.
Sünni Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yıllık bütçesinin beş ila altı milyar dolar olduğunu belirten Doğan, “Bu bütçenin üçte birinin gerçekte Alevilerin hakkı olduğunu” söyledi.

DEVLETİN SAHİBİYİM 

 Cem Vakfı ve Alevilerin örgütlenmesine yönelik eleştirileri de yanıtlayan Doğan, “Bana devletin adamı diyorlar.  Ben devletin adamı değil, devletin sahibiyim. Sizler de kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahiplerisiniz. Sizler bir gün burada nefes almakta zorlanırsanız nereye gideceksiniz? Kendi vatanınıza yani Türkiye Cumhuriyeti’ne. İşte o Türkiye Cumhuriyeti devletinin, ABD’nin ılımlı İslam adı altında kurduğu bir cemaatin tekeline geçmesine izin vermeyiz” dedi.

BALKIZ BAŞKAN 

 Bu arada Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanlığı’na Ali Balkız seçildi. ABF’den yapılan açıklamaya göre, federasyonun 4. Olağan Genel Kurulu’nda seçilen yönetim kurulu, görev dağılımını yaptı. Genel Başkanlığa Ali Balkız seçilirken, Kazım Genç Genel Sekreter, Ali Kenanoğlu ve İsmail Metin Genel Başkan yardımcıları, Köksal Yıldırım Genel Sayman, Mustafa Özarslan Örgütlenme Sekreteri, Hatice Köse de Eğitim-Bilim Sekreteri görevine getirildi.

Taraf



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,978 µs