En Sıcak Konular

AKP'li Fırat'tan Sav'ın dinlenme iddialarına cevap

4 Haziran 2008 12:59 tsi
Fırat, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın dinlendiği iddialarını değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, partisinin genel sekreteri Önder Sav’ın dinlendiği iddialarıyla ilgili, "Bu kadar kesin delillere ulaşılmış olmasına ve konu TCK’ca şiddetle cezalandırılan bir suç olmasına rağmen konunun savcılıklara neden aktarılmadığı sorusu mutlak suretle cevaplandırılmalıdır" dedi.

Ana muhalefet partisinin bu tür açıklamalarının zamanlamasının dikkat çekici olduğunu ifade eden Fırat, şöyle konuştu:

"Hükümet olarak toplumun büyük kesiminin problemlerini halleden proje ve programların açıklanmasının akabinde böylesine dayanaktan yoksun, iftira kokan suçlamaların gündeme getirilmesi, aslında gözlerden uzak tuulmaması gereken önemli bir konudur. Bu kez de Sayın Başbakan’ın dün Diyarbakır’da GAP, Doğu Anadolu ve Konya projelerini açıklamasının hemen akabinde böyle bir açıklama yapılması, bu düşüncemizi, şüphemizi bir yerde doğrular mahiyettedir.
Baykal’ın bu konuyla ilgili açıklamasını kelime kelime irdelediğimizde bir çok sorunun cevabını da verebiliriz."

"(MÜFTERİ) SIFATI"

Baykal’ın sözlerini hatırlatan Fırat, "Bu kadar kesin delillere ulaşılmış olmasına ve konu Türk Ceza Kanunu’nca şiddetle cezalandırılan bir suç olmasına rağmen konunun savcılıklara neden aktarılmadığı sorusu mutlak suretle cevaplandırılmalıdır" dedi.

Bildiği kadarıyla şu ana kadar Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulmadığını ve delil sunulmadığını ifade eden Fırat, şöyle devam etti:

"Eğer bu belgeler varsa -ki var olduğunu farz ediyoruz bu konuşmadan mutlak suretle kamuoyuna açıklanmalıdır. Aksi halde CHP ve Genel Başkanı ’müfteri’ sıfatını üstünden kesinlikle indiremeyecektir. Ayrıca ’bu iddia, açıkladığımız GAP, DAP ve KOP projelerini gölgelemek amacına yöneliktir’ diyoruz. Ayrıca, bir gazetede yayımlanan CHP Genel Sekreteri ile devletin bir bürokratı arasında geçen konuşma da doğrulanmış olmaktadır. Acaba bu açıklama, 1940’lı yıllardaki valiler ve CHP ilişkisinin bir benzerini 2008 yılında Türkiye’ye yaşatan CHP’nin çirkin görüşmeyi halkın gözünden uzaklaştırılması ve bunu kamufle etmek niyetiyle mi böyle bir iddianın CHP tarafından ortaya atıldığı konusunun da mutlak suretle irdelenmesi gerektiği kanısındayız.

Bir siyasi partinin genel sekreterinin, bir vali ile bir il başkanı arasında geçecek bir konuşmayı, böylesine bir suç oluşturan ve bürokrasi ile CHP arasındaki ilişkilerin ne düzeyde olduğunu gösteren çirkin bir konuşmanın kapatılmasına matuf, halkın gözünden saklanmasına matuf bir karşı atak konusu olduğu da bende şahsen yer etmiştir.

Bir yerde toplumu provoke ederek, toplumda korku yaratarak, devletle, devlet organlarıyla halk arasındaki güven duygusunu sarsarak ortamın bulanıklaştırılması, stabilitenin bozulması ve bunun oya tahvil edilmesinin de bir gaye, bir sonuç olduğu kanısı da yine gözlerden uzak tutulmaması gerekir.

Sayın Baykal’ın bu açıklamasını ciddiyetle takip edeceğiz, peşini bırakmayacağız, unutturmayacağız ve bunu yargıya taşıyacağız ve yargı önünde Sayın CHP Genel Başkanı ile hesaplaşacağız. Eğer orada bu söylediklerini ispat edemediği takdirde yargıdan ’müfteri’ kararını alıp boynundan bir daha çıkarılmayacak şekilde o yaftayı CHP’nin boynuna asmak AK Parti olarak bizim bu halka yapacağımız en büyük iyiliklerden birisi olacaktır. Bu kanıyla bunun kesinlikle unutulmaya terk edilmeyeceğini, bundan sonraki safhalarının da milletimizin gözü önünde açık yargılama ile cereyan edeceğini ve gelecek olan belgelerin orada bütün halkımız tarafından görülmesini sağlayacağımızı bir kez daha kamu oyuna açıklamaktan mutluluk duyuyorum."

Milliyet



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,339 µs