En Sıcak Konular

DTP'liler yine Fatih Terim'e yüklendi!

4 Haziran 2008 21:02 tsi
TBMM Genel Kurulu'nda Amme Alacaklarının Tahisili'ne ilişkin kanunun görüşülmesinde DTP'li Hasip Kaplan Teknik Direktör Fatih Terim'i Meclis'in gündemine taşıdı.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in ''Terim bir tane milletvekili 550'' şeklindeki sözlerini eleştirerek, ''Sporu eğer milli olarak yapıyorsanız, onun bir kutsiyeti var. Aldığı paranın vergisini milletvekili nasıl ödüyorsa, teknik direktör de aldığı parayla orantılı adil vergi ödemesi, yurttaşlık yükümlülüğü'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının, 1 ve 13. maddelerini içeren birinci bölümü üzerinde söz alan kaplan, sporun Türkiye'de özendirilmesi, desteklenmesi gereken bir alan olduğunu söyledi.

Ancak Türkiye'deki 3-4 kulübün bilançosunun, tüm spor kulüplerinin toplam bilançosundan fazla olduğunu ileri süren Kaplan, futbolcu transferlerinde ise milyon dolarlardan bahsedildiğini kaydetti.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in ''Terim 1 tane, milletvekili 550'' dediğini ifade eden Kaplan, şu görüşleri savundu:

''Sporu eğer milli olarak yapıyorsanız, onun bir kutsiyeti var. Ülken için yapıyorsanız bir amacı, bir anlamı var. Eğer ülkemiz için hizmet ediyorsanız, aldığınız paranın vergisini, Anayasa Mahkemesi yargıcı, Genelkurmay Başkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı ve milletvekili nasıl ödüyorsa, bir işçinin 30 katı ücret alan teknik direktörün de aldığı parayla orantılı adil bir vergi ödemesi, ülkesine olan borcu ve yurttaşlık yükümlülüğüdür.''

Kaplan, Avrupa kulüplerinden futbolcular transfer edildiğini, bu transferlerde 500 milyon dolarların konuşulduğunu ileri sürerek, ''Başarı kazanmış, bir de para kazanmış. Allah daha çok versin. Ama vergisini de vermelidir'' dedi.

-''MEVCUT UYGULAMA SÜRMELİ''-

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi de 2003-2007 yılları arasında sporculardan yüzde 15 oranında sabit oranlı vergi alındığını hatırlatarak, bu uygulamanın bundan sonra da sürdürülmesi gerektiğini bildirdi.

Tasarıyla ''lig usulüne tabi, lig usulüne tabi olmayan'' diye ayrım yapıldığını belirten Hamzaçebi, lig usulüne uygun olmayan sporcuların ücretleri ile milli takım oyuncularına ödenen ücretlerden yüzde 5, diğerlerinden ise yüzde 5 ile 15 arasında vergi alınacağını söyledi.

Hamzaçebi, ''Lig usulüne uygun olmayan sporcuların ücretleri ile milli takım oyuncularına ödenen ücretlerden vergi almayalım. Hatta 2. ve 3. lig takımlarını da vergilendirmeden istisna tutalım'' dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Ümit Şafak da tasarıda sporculara yönelik düzenlemenin anayasaya aykırı olduğunu ileri sürdü.

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in,''Burada Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oturmasını bekliyordum. Özel işleri çok anlaşılan. Yargıya hakaret eden bir Bakana da soru sormayı kendime zül kabul ediyorum'' sözlerine yanıt veren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, tasarının bugün görüşülüp görüşülmeyeceğinin belli olmadığını, bu nedenle Bakan Unakıtan'ın resmi ziyaret için yurt dışında olduğunu söyledi.

AA
 

 



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,163 µs