derin senaryosu!.. | " /> derin senaryosu!.. | "/>

En Sıcak Konular

Hillary'nin derin senaryosu!..

5 Haziran 2008 08:01 tsi
Hillary'nin derin senaryosu!.. Obama büyük maratonu kazandı. Hillary'nin sessizliği, hâlâ derin bir müdahale beklentisi içinde olduğunu düşündürüyor.

Gazeteler ise, Obama ve Hillary'nin el ele vermesi gerektiğini yazıyor.ABD Illınois Senatörü Barack Obama, Demokrat Parti'nin başkan adaylığı için 16 aydır yürüttüğü mücadelede zaferini ilan etti. Demokrat Parti'nin başkan adayını belirlemek için son iki ön seçim Montana ve Güney Dakota'da yapıldı. Montana'da Obama, Güney Dakota'da ise Hillary Clinton kazandı. Ancak Amerikan basını Obama'nın, Demokrat Parti'nin başkan adayı olabilmek için gereken 2 bin 118 delege sayısına ulaştığını bildirdi. Minnesota'da taraftarlarına seslenen Obama, adaylığını ilan etti. Hillary Clinton'dan övgüyle söz eden Obama, Clinton'ın dayanıklılığı, cesareti ve Demokrat Parti hedeflerine bağlılığı ile milyonlarca Amerikalıyı etkilemeyi başardığını söyledi.

HİLLARY ÇEKİLMİYOR

Hillary'nin çekilmeme gerekçesi olarak bir çok senaryo dile getiriliyor. Daha önceki konuşmalarında Obama'ya suikast yapılma ihtimalini ima eden Clinton'nun Demokratlar içindeki 'ABD'nin derin kimliğinden' yardım beklediği konuşuluyor. Demokratların, 'Kurallar meclisinin' hala Obama'ya bekle, Hillary'e geç diyeceği ümidini saklayan Hillary'nin sessiz tavrı manidar bulunuyor. Hillary taraftaralarını elindeki en önemli iddia ise, Obama'nın siyah kimliğini kırsal kesimdeki beyaz Amerikalılar’ın oylarını alamayacağı özellikle siyah kimliğe kompleksle yaklaşan Hispanik seçmenlerin McCain'e oy verip, Demokratlara seçim kaybettireceği inancına sahip olmaları olarak gösteriliyor.

McCAIN VE OBAMA

ABD'de 4 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminde karşılaşacak Cumhuriyetçi John McCain ve Demokrat Barack Obama, "reformcu" olarak bilinmelerinin dışında tamamen zıt felsefe, görünüş, kişilik, deneyim ve geçmişe sahip liderler olarak değerlendiriliyor. 46 yaşındaki Obama, 4 Kasım seçimini kazandığı takdirde, ABD'nin ilk siyah başkanı unvanını elde edecek. 71 yaşındaki McCain ise, zaferi durumunda ABD'nin en ileri yaşta başkan seçilen politikacısı olacak.

Her iki halde de ABD’li seçmenler çok yeni özelliklere oy vermiş olacaklar.ABD Illınois Senatörü Barack Obama, Demokrat Parti'nin başkan adaylığı için 16 aydır yürüttüğü mücadelede zaferini ilan etti. Demokrat Parti'nin başkan adayını belirlemek için son iki ön seçim Montana ve Güney Dakota'da yapıldı. Montana'da Obama, Güney Dakota'da ise Hillary Clinton kazandı. Ancak Amerikan basını Obama'nın, Demokrat Parti'nin başkan adayı olabilmek için gereken 2 bin 118 delege sayısına ulaştığını bildirdi. Minnesota'da taraftarlarına seslenen Obama, adaylığını ilan etti. Hillary Clinton'dan övgüyle söz eden Obama, Clinton'ın dayanıklılığı, cesareti ve Demokrat Parti hedeflerine bağlılığı ile milyonlarca Amerikalıyı etkilemeyi başardığını söyledi.

BUSH, OBAMA’YI TEBRiK ETTi

Obama, tarihi zaferini ilan etmesinin ardından Başkan Bush’tan tebrik aldı. Bush, Obama’ya başkanlık yarışında başarı diledi.

‘CLiNTON VE OBAMA EL ELE OLMALI’

İngiliz Guardian gazetesi, Barack Obama için ise yarışın daha yeni başladığının altını çizdi. Gazete, Kasım'daki başkanlık seçiminden zaferle çıkmak istiyorsa, Obama'nın 5 şey yapması, üstelik elini çabuk tutması gerektiğini yazdı.

Gazeteye göre, Clinton kampının saldırılarıyla, kampanyasının başındaki pırıltısını kaybeden Obama'nın, öncelikle kendisini yeniden tanımlaması gerekiyor. Obama'nın yapması gereken ikinci şey ise, rakibi Cumhuriyetçi Parti başkan adayı John McCain'i yeniden tanımlamak. Financial Times gazetesi ise, Obama’nın Clinton’u ikinci başkanlık için ikna etmesi gerektiğini, böylesi bir durumun Demokratların çıkarına olacağını yazdı. Gazete, Clinton’un yarıştan çekilmesinin ‘takıntılı’ beyazları McCain’e oy vermeye itebileceğini ileri sürdü.
 
bugün



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,203 µs